• 25 Απριλίου 2024,

Εθελοντές καθάρισαν στη Νέα Καρβάλη τις περιοχές όπου έπεσαν δέντρα

 Εθελοντές καθάρισαν στη Νέα Καρβάλη τις περιοχές όπου έπεσαν δέντρα

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι της περασμένης Κυριακής έριξαν δέντρα σε διάφορα σημεία μέσα και έξω από τη Νέα Καρβάλη. Εθελοντές του χωριού με επικεφαλής τα μέλη του τοπικού συμβουλίου έλυσαν αμέσως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Υποτίθεται ότι αυτό που απέμεινε από τα δέντρα (κλαδιά, κορμοί κτλ) θα τα απομακρύνει ο Δήμος Καβάλας.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Καρακεϊσόγλου μας μίλησε και για το άτυπο όργανο των προέδρων των κοινοτήτων που και συγκροτήθηκε (το Σάββατο) και συνάντησε το Δήμαρχο (την Κυριακή)

Η συνέντευξη

 Ερώτηση: Συναντηθήκατε το Σάββατο οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. Την Κυριακή όλοι μαζί πήγατε στο Δήμαρχο. Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Απάντηση: Δεν έχει συμβεί κάτι το ιδιαίτερο. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να οργανωθούμε πρώτα εμείς σε επίπεδο προέδρων. Να μπορούμε να βλέπουμε τι ανάγκες έχουν πρώτα τα χωριά και μ` έναν τρόπο να διεκδικούμε και να παίρνουμε πράγματα.  Από μόνοι μας να πιέσουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία.  Η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Διευκρινίσαμε ορισμένα πράγματα για την πάγια προκαταβολή.  Αυτά έγιναν το Σάββατο με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων εκτός από την κ. Κόγια που είναι πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Καβάλας.

Ερώτηση: Δεν την καλέσατε και παραπονείται η κ. Κόγια.

Απάντηση: Θα το διορθώσουμε, την επόμενη φορά, στην επόμενη συνάντηση.  Από την περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων έφυγαν οι προσκλήσεις και τελευταία στιγμή πήγαμε εγώ και ο Σάββας ο Χατζηβασιλειάδης που είναι πρόεδρος στο Χαλκερό.

Ερώτηση:  Συναντηθήκατε την Κυριακή το πρωί με τον Δήμαρχο;

Απάντηση: Ακριβώς. Συναντηθήκαμε με τον κ. Δήμαρχο καθώς επίσης με τον κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο που είναι ο υπεύθυνος πρόεδρος για τις κοινότητες. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης και ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας κ. Μάκης Χαραλαμπίδης. Μιλήσαμε για το πόσο ποιο λειτουργική μπορεί να γίνει η πάγια προκαταβολή. Η πάγια προκαταβολή είναι για συγκεκριμένες καταστάσεις και θέματα ασφάλειας.

Ερώτηση: Τα ποσά είναι μικρά αλλά μπορείτε να κάνετε μια άμεση δράση για να αγοράσετε κάτι που έχετε άμεση ανάγκη;

Απάντηση: Η πάγια προκαταβολή είναι μεγάλο βοήθημα και μας δίνει μια ευελιξία για να βοηθάμε το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες.

Ερώτηση: Από τα χρόνια της κ. Τσανάκα γίνονται οι συναντήσεις των τοπικών προέδρων.

Απάντηση: Από την προηγούμενη πενταετία ήταν. Εμείς (όσοι αναλάβαμε την 1η Σεπτέμβρη του 2019) δεν είχαμε ξανασυναντηθεί να μιλήσουμε για θέματα. Είχαμε ξανασυναντηθεί για να κόψουμε βασιλόπιτα, όχι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη λειτουργία των χωριών μας.

Ερώτηση: Θα το κάνετε πλέον πιο οργανωμένα, να πιέσετε την εξουσία, το Δήμαρχο από εδώ και πέρα.

Απάντηση:  Δεν θεωρώ ότι είναι τρόπος πίεσης. Απλά συζητώντας μεταξύ μας βλέπουμε ποια είναι τα προβλήματα στα χωριά μας.  Κάποιοι από μας εμάς είμαστε καινούριοι και δεν ξέρουμε ορισμένα πράγματα γύρω από τη λειτουργία. Δεν είμαστε αυτοί που συνεχίζουμε τη θητεία μας από την προηγούμενη διοίκηση.

Ερώτηση: Πως πήγε η Ν.Καρβάλη με τη κακοκαιρία; Είχατε θέματα γενικότερα;

Απάντηση: Στο χωριό μέσα και έξω πέσανε 13 δέντρα. Ευτυχώς οργανωθήκαμε γρήγορα και με τους εθελοντές που τους έχουμε στην Ν. Καρβάλη να βοηθάνε άμεσα.  Με αλυσοπρίονα ανοίξαμε γρήγορα τον κεντρικό δρόμο που είναι στο ύψος εκεί που ήταν οι ξηροί καρποί του Κύμη.  Μετά το «Ακόντισμα» επίσης όπως και μπροστά στον Άγιο Γρηγόριο, στο  Σχολείο, σε διάφορες γειτονιές.  Αποκαταστήσαμε τις ζημιές και περιμένουμε την υπηρεσία του Δήμου να έρθει με το φορτηγό και κάποιο μηχάνημα να μπορέσουμε να τα  απομακρύνουμε. Καλέσαμε τις υπηρεσίες αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε. Επειδή υπήρχαν οι διαθέσιμοι άνδρες και με κατάλληλα μηχανήματα καταφέραμε και τα αποκαταστήσαμε μόνοι μας.

 

Διαβάστε επίσης