• 29 Μαρτίου 2024,

Δεν επιτρέπει το Νοσοκομείο συγκέντρωση εντός των χώρων του

 Δεν επιτρέπει το Νοσοκομείο συγκέντρωση εντός των χώρων του

Το σωματείο των εμποροϋπαλλήλων,  σωματείο του ΠΑΜΕ Καβάλας,  ανακοίνωσε για σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου.

Με αυτή τη συγκέντρωση συμμετέχει σε μία πανελλήνια κινητοποίηση για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο, σε μέρες προληπτικών μέτρων για τον γνωστό κορωνοϊό;

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε αρνητικά. «Δεν θα αφήσουμε να γίνει στην αυλή του νοσοκομείου αυτή η συγκέντρωση» είπε κι υπενθύμισε ότι το νοσοκομείο – για να μειωθούν όσοι είναι στο χώρο του-  έλαβε σειρά μέτρων.  Κατόπιν τούτου πιθανότερο είναι η συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων να γίνει έξω από την πύλη. Πάντως στη σημερινή διαμαρτυρία για την ανάδειξη των προβλημάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας συμμετέχουν και άλλοι φορείς, με πρώτους και καλύτερους τους εργαζόμενους στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Γιατρούς και νοσηλευτές.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης συμφώνησε με την εκτίμησή μας, σύμφωνα με την οποία στο νοσοκομείο συνεχίζεται η ησυχία και ταυτόχρονα μειώνονται τα ύποπτα περιστατικά που εξετάζονται. Ως συνήθως ελέγχονται από τους γιατρούς, οι άρρωστοι υποβάλλονται σε τεστ και περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ. Κατά τον Ντίνο Κλειτσιώτη το Σαββατοκύριακο  οι άρρωστοι πήραν οδηγία να περιμένουν το αποτέλεσμα των τεστ στην οικία του.

Ο κ. Κλειτσιώτης ευχαρίστησε τους ιδιώτες -γνωστούς και άγνωστους – για τις δωρεές υλικών στο νοσοκομείο. Κάθε προσφορά είπε γίνεται δεκτή. Συγκινήθηκε από την προσφορά 2000 γαντιών του πατέρα Σάββα,  εφημέριου της εκκλησίας του Αγίου Λουκά. Τέλος ο Ντίνος Κλειτσιώτης επανέλαβε ότι φέτος το Πάσχα δεν θα είναι το γνωστό παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα. «Μόνο για φέτος θα γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης μένοντας σπίτι» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης