• 29 Απριλίου 2024,

«Το οικόπεδο της εκκλησίας με την ευκαιρία τακτοποιείται»

 «Το οικόπεδο της εκκλησίας με την ευκαιρία τακτοποιείται»

Συνεδρίασε στο δημαρχείο την προηγούμενη εβδομάδα η δημοτική επιτροπή σχεδίου πόλης.

Συζήτησε την προτεινόμενη αλλαγή του σχεδίου πόλης στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου. Διαδικασία που διευκολύνει την εκτέλεση του έργου μετατόπισης του τοιχίου της αυλής του παλιού νοσοκομείου. Το έργο είναι απαραίτητο για να μεγαλώσει το φάρδος του δρόμου που απέμεινε. Να αμφιδρομηθεί πλήρως αυτός.

Στη διάρκεια της  συνεδρίασης έγινε γνωστό στα μέλη της επιτροπής ότι κατά της διαδικασίας υπεβλήθη ένσταση από εκπροσώπους του παρακείμενου Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας. ΄Οπως φαίνεται η ένσταση, αν και δεν αρέσει σε όσους υποστηρίζουν τη  διαδικασία, δεν δημιουργεί προβλήματα σε αυτήν.

Η δημοτική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Δρακονάκη εξήγησε γιατί η αλλαγή του σχεδίου πόλης αφορά και την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Σχολίασε την ένσταση από την πλευρά του ιερέα:

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζήτησε αλλαγή του σχεδίου πόλης λόγω του έργου μετατόπισης του τοιχίου της αυλής του νοσοκομείου. Αυτό έγινε επειδή το έργο μικραίνει το οικόπεδό του παλιού νοσοκομείου. Εκ του νόμου η υπηρεσία ασχολήθηκε με όλο το οικοδομικό τετράγωνο στην ίδια περιοχή.

Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας θεωρούν ότι θίγεται το οικόπεδό τους. Στη συνεδρίαση της επιτροπής δεν κάναμε δεκτή την ένσταση τους αφού εκτιμούμε πως αυτό που γίνει θα είναι προς όφελος του συγκεκριμένου οικοπέδου. Το οποίο τακτοποιείται. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες προσπάθησαν να εξηγήσουν σχετικά στους εκπροσώπους του ιερού ναού αλλά η διαδικασία δεν ευδοκίμησε. Ελπίζουμε η γραπτή απάντηση επί της ένστασης της επιτροπής να πείσει την άλλη πλευρά ώστε η ένσταση τελικά να μην συνεχίσει την πορεία της».

Σχετικά με το πώς θα γίνει και πότε θα δημοπρατηθεί το έργο μετατόπισης του τοιχίου στην αυλή του παλιού νοσοκομείου η κ. Δρακονάκη θεωρεί ότι είναι λανθασμένη η τακτική του αντιδημάρχου Γιάννη Ιακωβίδη.

Ο οποίος της είπε ότι θα περιμένει τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ). Η κ. Δρακονάκη γνωρίζει ότι το ΣΥΠΟΘΑ δεν συνεδριάζει εδώ και μήνες. Έτσι τάσσεται υπέρ της άλλης διαδικασίας δηλαδή της δημοπράτησης του έργου και χωρίς την συγκεκριμένη γνωμοδότηση. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της δουλειάς έχει πέσει πολύ έξω καθώς ακόμη κι αν το έργο δημοπρατηθεί στο τέλος του μήνα ή αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει σύμφωνα με τις διαδικασίες του δημοσίου, μετά από περίπου έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης