Εθελοντές καθαρίζουν το Σάββατο τμήμα του περιαστικού δάσους

 Εθελοντές καθαρίζουν το Σάββατο τμήμα του περιαστικού δάσους

Πραγματοποιείται αύριο το πρωί στο περιαστικό δάσος της Καβάλας μία ακόμη εθελοντική εξόρμηση για τον καθαρισμό συγκεκριμένου τμήματος του.

Θα καθαριστεί μία περιοχή πολυσυζητημένη, καθώς από αυτήν την στη διάρκεια του χειμώνα φέρονται να περνούσαν πολλοί παράνομοι μετανάστες. Πρόκειται για το δάσος πάνω από τις συνοικίες του Προφήτη Ηλία και της Χωραφάς.

Την πρωτοβουλία για την εξόρμηση παίρνει η οργάνωση GAIA First. Είναι μία οργάνωση με παγκόσμια δράση που έχει την έδρα της στο Παρίσι. Στην Καβάλα εμφανίστηκε προ μηνών με ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε διάφορες τέτοιες εθελοντικές εξορμήσεις καθαρισμού δασικών περιοχών αλλά και παραλιών.

Για την εμπλοκή του στη διαδικασία και τη GAIA First μίλησε ο Αντώνης Δροσόπουλος:

«Η οργάνωση GAIA First έχει εκπρόσωπο εμένα στην Ελλάδα. Είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος. Οργανώνει δράσεις καθαρισμού σε διάφορες χώρες και πόλεις παγκοσμίως. Περίπου ανά δίμηνο. Πρώτη φορά γνώρισα την GAIA First το περασμένο Καλοκαίρι με αφορμή έναν καθαρισμό της παραλίας της Καλαμίτσας.

Ήρθε σε επαφή με επικεφαλής με τον επικεφαλής. Έναν Γάλλο, έναν άνθρωπο με όραμα και αρκετό πείσμα. Μπήκα έτσι στο σκεπτικό του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επηρεάστηκα σε πολύ μεγάλο. Κανείς δεν γεννιέται εθελοντής. Είναι κάτι που έρχεται στην πορεία της ζωής του. Όταν σκέπτεται να κάνει τον κόσμο στον οποίο υπάρχει πιο όμορφο. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους».

Ο κ. Δροσόπουλος εξηγεί τι θα γίνει αύριο:

«Διαλέξαμε το συγκεκριμένο σημείο γιατί είχαμε κάνει καθαρισμό εκεί το Καλοκαίρι του 2021. Είδαμε ότι είναι σε πολύ κακή κατάσταση ένας χώρος πρασίνου που πρέπει να είναι καθαρός. Τον επισκέπτονται πολλά άτομα. Μικρής και μεγάλης ηλικίας. Ο καθαρισμός θα γίνει το πρωί του Σαββάτου (αύριο) από τις 11. Θα κρατήσει το πολύ ένα δίωρο. Θα βοηθήσει και ο Δήμος. Τον ευχαριστούμε.

Από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας. Τόσο με τη χορηγία απαραίτητων υλικών κτλ όσο και με την προβολή των δράσεων μας. Στην Καβάλα η οργάνωση θεωρείται από τις πιο δυνατές της GAIA First. Αυτό οφείλεται και σε όσους μας βοηθούν, ειδικά με την προβολή των δράσεων».

Διαβάστε επίσης