Εθελοντική δουλειά πολιτών αφού ο δήμος απουσιάζει

 Εθελοντική δουλειά πολιτών αφού ο δήμος απουσιάζει

Στην ανατολική πλευρά της Καβάλας υπάρχουν δύο διαφορετικά παραδείγματα ενεργών και δραστήριων πολιτών, οι οποίοι με δική τους εθελοντική δουλειά βελτιώνουν τις περιοχές στις οποίες διαμένουν. Πρόκειται για δύο περιστατικά – πρωτοβουλίες πολιτών που παρουσιάζει σήμερα η ΠΡΩΙΝΗ. Ένα παράδειγμα προς μίμηση σε εποχές όπου η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να προλάβει την επίλυση όλων των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Στη διασταύρωση των οδών Βάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού υπάρχει μικρός χώρος πρασίνου, που βρίσκεται πλάι σε κοινόχρηστο χώρο. Κάτοικοι της περιοχής περιποιούνται το χώρο πρασίνου και φυτεύουν λουλούδια. Επίσης, έχουν αναλάβει την καθαριότητα του παρακείμενου κοινόχρηστου χώρου τοποθετώντας και γλάστρες με λουλούδια. Εκεί ο δήμος Καβάλας συμπλήρωσε την πρωτοβουλία των πολιτών τοποθετώντας δύο παγκάκια. Το σημείο κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες γεμίζει από κόσμο, ενώ κατόπιν πρωτοβουλίας των κατοίκων λειτουργεί και ως μικρή παιδική χαρά.

Στη διασταύρωση των οδών Πανδώρας και Κάνιγκος, πίσω από τον Τίμιο Σταυρό και προς την πλευρά των Σφαγείων, υπάρχει δημοτική παιδική χαρά. Δύο κάτοικοι της περιοχής ασβέστωσαν τα τοιχία της, διατηρώντας παράλληλα το χώρο καθαρό. Η εικόνα είναι πολύ όμορφη αν και ο εξοπλισμός της παιδικής χαράς, που δεν είναι πιστοποιημένη, χρήζει επιδιόρθωσης.

Όταν επισκεφθήκαμε χθες την περιοχή, άλλοι κάτοικοι αφού επαίνεσαν τους γείτονές τους για την εθελοντική τους εργασία, ζήτησαν μέσω της ΠΡΩΙΝΗΣ από το δήμο Καβάλας να ενδιαφερθεί για τη γειτονιά τους.

Διαβάστε επίσης