Πλήθος θεμάτων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 Πλήθος θεμάτων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Πλήθος θεμάτων απασχόλησαν τη Δευτέρα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Πολλές ειδήσεις δεν προέκυψαν και το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση ήταν σε γενικές γραμμές ήρεμο. Εντύπωση προκάλεσε η άποψη που διατύπωσε ο Άρης Βέρρος σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των σχολικών επιτροπών είναι στο σύνολό τους αίολες. Ο κ. Βέρρος απόρησε διότι δεν εγκρίνονται οι απολογισμοί των διοικήσεων των δύο νομικών προσώπων. Απαντώντας η δήμαρχος, παραδέχθηκε εν μέρει ότι υπάρχει ζήτημα, θυμίζοντας ότι πρώην πρόεδρος της μίας εκ των δύο σχολικών επιτροπών είναι υπόλογος στη δικαιοσύνη για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων.

Τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν υπόψη της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενα, ή αναμενόμενες ήταν οι δημαρχιακές απαντήσεις. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με ελάχιστο κόσμο ενώ λίγοι ήταν και οι παραβρισκόμενοι δημοσιογράφοι.

Αρχικά, ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Γραμμένος παραδέχθηκε το λάθος του στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπου ο ίδιος ομολόγησε πως διατάραξε τη διαδικασία. Παρασύρθηκα και ξέφυγα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος κατά την έναρξη της συνεδριάσεως, υποσχόμενος ότι δε θα επαναλάβει ανάλογη συμπεριφορά.

Αναφορικά με τη συντονιστική επιτροπή πολιτών και την όδευση του αγωγού ΤΑΡ, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης ζήτησε από το δήμο Καβάλας να εγκρίνει το περιεχόμενο τριών επιστολών προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προς τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη. Το θέμα θα εξετασθεί για να αποφασιστεί μάλλον θετικά από τη διοίκηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μπάμπης Κουφατζής ανακοίνωσε νέες μετρήσεις – αναλύσεις στο νερό του Ζυγού τα αποτελέσματα των οποίων δείχνουν λιγοστή συγκέντρωση νιτρικών. Το πρόβλημα, είπε ο πρόεδρος, δεν υφίσταται πλέον αλλά εμείς συνεχίζουμε να αναζητούμε οριστικές λύσεις.

Ο Κωστής Σιμιτσής ζήτησε αυτοσυγκράτηση και ηρεμία στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η κ. Τσανάκα απαντώντας σε ερώτηση του πρώην δημάρχου, άσκησε κριτική στο δήμο Θάσου διότι δεν αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του για τις εκκρεμούσες άδειες της πολεοδομίας στο γραφείο της Καβάλας.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος σημείωσε: «Πάντα μιλώ με πολιτικούς όρους. Προκλήθηκα». Αυτή η παρέμβαση αφορούσε σε υπαινιγμούς της διοίκησης ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εις βάρος τους.

Θέτοντας το θέμα της όδευσης του ΤΑΡ η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να απαντήσει επισημαίνοντας: «Σημασία έχει ότι στέκομαι επί τέσσερα χρόνια στο πλευρό των αγροτών. Στις συναντήσεις τους δε με καλούν. Φαίνεται πως δε με χρειάζονται. Με περιφρονούν. Το έργο του αγωγού παρακολουθεί η αντιδήμαρχος Βαρβάρα Μπαλτζίδου. Ζήτησα γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του δήμου για ενδεχόμενη προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Ο Βαγγέλης Παππάς έθιξε και τα θέματα του αγωγού ΤΑΡ ενώ ζήτησε και πρωτοβουλία του δήμου για το θέμα των διοδίων στην παράκαμψη. Η κ. Ιωσηφίδου διευκρίνισε πως ο δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα των διοδίων της παράκαμψης.

Ακόλουθα, πολλά θέματα έθεσε ο Άρης Βέρρος μεταξύ των οποίων και η μη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση μπροστά από το Διόνυσο, στην περιοχή του Αγίου Σίλα. Η δήμαρχος τον διόρθωσε εξηγώντας ότι οι φωτεινοί σηματοδότες ανήκουν στην ευθύνη της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Σειρά θεμάτων έθεσε και ο Χρήστος Ποτόλιας επιμένοντας με ζητήματα που αφορούν στη γύψο πέριξ του εργοστασίου της ΒΦΛ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Συνέχεια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δόθηκε χθες με συνεντεύξεις που παραχωρήθηκαν στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Λεωνίδας Παππάς σημείωσε: «Στη διάρκεια της συνεδριάσεως ρώτησα εάν η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ υπέβαλε εμπρόθεσμα αίτηση στον ΟΓΑ προκειμένου να συμβληθεί με το ταμείο το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Μου απάντησαν ότι αυτό έγινε. Εγώ ωστόσο επιμένω ότι δεν έγινε. Περιμένουμε τα οικονομικά στοιχεία από τη λειτουργία του Πηλοθεραπευτηρίου, που συνήθως εμφάνιζε κέρδη της τάξεως των 150.000 – 200.000 ευρώ.

Διαπιστώνω μεγάλη μείωση των θέσεων μέσω του ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η Καβάλα βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης και παρά το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο».

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης αναφερόμενος στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, δήλωσε στο ράδιο ΠΡΩΙΝΗ: «Η διαδικασία αρχίζει σήμερα με τις διαγραμμίσεις. Θα υπάρξει παροχή ειδικών καρτών για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου. Το μέτρο θα εφαρμοστεί όπως το ξέραμε. Υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα γι’ αυτό και πιστεύω ότι στις αρχές του έτους θα εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης».

Διαβάστε επίσης