• 28 Μαρτίου 2024,

Ετήσιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021: «Τοπία, Εμβληματικά Κτίρια και Κατασκευές του Δήμου Παγγαίου»

 Ετήσιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021: «Τοπία, Εμβληματικά Κτίρια και Κατασκευές του Δήμου Παγγαίου»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου προκηρύσσει εικαστικό διαγωνισμό με θέμα: «Τοπία, εμβληματικά κτήρια και κατασκευές του Δήμου Παγγαίου»

Ημερομηνία: 30/7/2021 έως 30/9/2021


ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα έπαθλα είναι χρηματικά βραβεία και τιμητικοί έπαινοι. Τα χρηματικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους. Το πρώτο βραβείο είναι 1000 ευρώ, το δεύτερο 700 ευρώ και το τρίτο 500 ευρώ. Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες  θα λαμβάνουν τιμητικό έπαινο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εικαστικούς καλλιτέχνες και ιστορικούς τέχνης αναγνωρισμένης αξίας και είναι τριμελής. Τα έργα που κατατίθενται στον διαγωνισμό, περιέρχονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου και θα αποτελέσουν ιδιοκτησία της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Παγγαίου.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν επί τουλάχιστον 10ημερο σε χώρους του Δήμου Παγγαίου.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να είναι φοιτητές ή απόφοιτοι σχολών Καλών Τεχνών, ή και έμπειροι καλλιτέχνες.

Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι επιτοίχια με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 150 cm X150 cm και όχι μικρότερες των 30 cm X 30cm. με υλικά της επιλογής των διαγωνιζόμενων.

Οι καλλιτέχνες μπορούν έως τις 30/9/2021, είτε να  παραδώσουν αυτοπροσώπως το έργο τους στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου Φ. Παπαχρηστίδη  166, είτε να το αποστείλουν στην ως άνω διεύθυνση με χρέωση του Δήμου Παγγαίου. Στη συσκευασία του πρωτοτύπου έργου, καθώς και πίσω από το ίδιο το έργο θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.

Μαζί με το έργο θα πρέπει να αποσταλεί αίτηση συμμετοχής με τα προσωπικά στοιχεία του καλλιτέχνη και τα ειδικά χαρακτηριστικά του έργου (τίτλος, διαστάσεις, υλικά, έτος πραγματοποίησης), καθώς και σύντομο βιογραφικό  σημείωμα.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των ανωτέρω όρων καθώς και  των αποφάσεων της Κριτικής Επιτροπής.

Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:

Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού: 2592350005 Κοινωφελής Επιχείρηση: 2592024546 ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail: koinofelis@dimospaggaiou.gr

Ο πίνακας της φωτογραφίας ονομάζεται “Παλιά μαγαζιά στην Ελευθερούπολη Καβάλας” του ζωγράφου  Σταθόπουλου Δημήτρη (1946-2017) και εκτίθεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης