• 11 Μαΐου 2024,

Ετοιμάζεται η ελεγχόμενη στάθμευση στη συνοικία της Παναγίας

 Ετοιμάζεται η ελεγχόμενη στάθμευση στη συνοικία της Παναγίας

Προχθές Δευτέρα 1η Ιουνίου ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης περπάτησε στους κεντρικούς πεζόδρομους μαζί με τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Τάσο Γιαμαλιδη.

Ήταν ένας περίπατος που όπως είπε συνηθίζει να κάνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Στόχος του να δει την κατάσταση που επικρατεί στους πεζόδρομους, να συζητήσει με τους επαγγελματίες και τους πολίτες αλλά ταυτόχρονα να ελέγξει και πόσο παραβιάζεται το μέτρο απαγόρευσης κίνηση στους πεζόδρομους δικύκλων

Ο Απόστολος Μουμτσάκης σημειώνει μιλώντας στην Πρωινή:

«Παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας μειώθηκε λόγω των αδειών ειδικού σκοπού διαθέτουμε πάντα και κάθε μέρα στο κέντρο της πόλης τρεις ομάδες των δύο ατόμων.

Εκτιμώ ότι τα προβλήματα στους πεζόδρομους από την κίνηση σε  αυτούς δικύκλων έχουν περιοριστεί. Από αυτή την πλευρά η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης επανέρχεται σιγά-σιγά στους κεντρικούς δρόμους ενώ ετοιμαζόμαστε να την εφαρμόσουμε και στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας της Παναγίας. Μαζί με τον πρόεδρο του συνοικιακού συλλόγου στην ίδια περιοχή υπολογίζουμε -μετά από μία πρώτη καταμέτρηση που κάναμε- ότι τα αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων της συνοικίας είναι 470 περίπου.

Για αυτά θα πρέπει να βρεθεί χώρος στάθμευσης ώστε η ελεγχόμενη στάθμευση να εφαρμοστεί για τους επισκέπτες της συνοικίας. Η επίσκεψή μου στους πεζόδρομους τη Δευτέρα απέδειξε ότι τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα της εστίασης έχουν τοποθετηθεί όπως προβλέπεται. Είναι δηλαδή σε μεγαλύτερη της συνηθισμένης απόσταση το ένα από το άλλο.

Εν τω μεταξύ οι επαγγελματίες μας διατυπώνουν προφορικά αιτήματα να επωφεληθούν περισσότερων τετραγωνικών μέτρων και να απλώσουν σε επιπλέον χώρο τραπεζοκαθίσματα για να μην έχουν τελικά απώλειες. Αυτό συμβουλεύουμε να γίνει με την κατάθεση της προβλεπόμενης αίτησης και προϋπόθεση να μην ενοχλούνται παρακείμενα καταστήματα επαγγελματιών της πόλης».

Τέλος ο Απόστολος Μουμτσάκης είπε ότι η Δημοτική Αστυνομία θα προμηθευτεί νέες «δαγκάνες» για την ακινητοποίηση οχημάτων που παρκάρουν παράνομα. Αυτές που υπάρχουν (όσες βρέθηκαν, είπε χαρακτηριστικά) είναι βαριές κι έτσι είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης