Παρέμβαση Γιώργου Γραμμένου για τα δεδομένα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

 Παρέμβαση Γιώργου Γραμμένου για τα δεδομένα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή την επίσκεψη χθες στην Καβάλα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος μίλησε στην Πρωινή.

Αφού σχολίασε το γεγονός, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες συνεννόησης στο Δήμο κι ειδικότερα τις δύσκολες και μεγάλες σε χρονική διάρκεια συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είπε μεταξύ των άλλων ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας:

« Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να προχωρήσει έτσι αυτή η διαδικασία. Δεν γίνεται δηλαδή να πηγαίνουμε στο δημοτικό συμβούλιο και σε σοβαρά θέματα να πηγαίνουμε για να κάνουμε την αντιπολίτευση, για να μην περνά η απόφαση. Δεν γίνεται, δεν μπορεί να περπατήσει αυτό το πράγμα. Δεν είναι σωστό. Δύο πράγματα χρειάζονται. Μια καλή συνεννόηση από τη μεριά του κ. Δημάρχου πριν να έρχονται κάποια θέματα σοβαρά (στο δημοτικό συμβούλιο). Όπως κάποια που αντιμετωπίσαμε τελευταία. Νομίζω ότι φιλότιμο όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων έχουν κι αν σε μία συζήτηση που θα κάνει ο κ. Δήμαρχος δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα ώστε και πιο γρήγορα να τελειώνουν οι συνεδριάσεις και πιο εύκολα να παίρνονται οι αποφάσεις. Θέλει μια προεργασία. Αυτό είναι ένα λεπτό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει κι εξαρτάται αποκλειστικά από τον κ. Δήμαρχο. Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση δεν πρέπει κατεβαίνει για να πετυχαίνει νίκες σε βάρος της διοίκησης. Δεν γίνεται έτσι. Δεν είναι αυτή η σωστή διοίκηση. Κάποια μέτρα που πρέπει να παρθούν, πρέπει να παρθούν. Σε μερικές περιπτώσεις που διαπιστώνω ότι το πράγμα οδηγείται σε αδιέξοδο- πάντοτε με το σκεπτικό ότι πριν πρέπει να υπάρχει μια συνεννόηση- προσπαθώ αυτό να πετύχω. Προτείνοντας μια αναβολή ενός θέματος, είτε συνηγορώντας σε ένα ζήτημα όπως το φέρνει η διοίκηση».

Σε σχέση με την απόφαση να υπάρξει και επιτροπή που μαζί με τη διοίκηση της Δημωφέλειας θα αποφασίσει για τους όρους του περιβόητου διαγωνισμού μάρκετινκ, ο κ. Γραμμένος χαρακτήρισε περιττή την επιτροπή εφόσον στο δ.σ. της επιχείρησης εκπροσωπούνται οι μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Γραμμένος σχολίασε αρνητικά ότι για την ίδια επιτροπή (αν θα υπάρξει ή όχι) έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχεδόν δύο ωρών!

Διαβάστε επίσης