Γενικά και ειδικά παράπονα συνοικιακών συλλόγων

 Γενικά και ειδικά παράπονα συνοικιακών συλλόγων

Ο πρόεδρος του δραστήριου συνοικιακού και πολιτιστικού συλλόγου των κατοίκων της Παναγίας «Το Κάστρο» κ.  Φώτης Λαζαρίδης μίλησε στην Πρωινή.

Σχολίασε τις συνέπειες από τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού όπως αυτά παρουσιάστηκαν σε πολλούς συνοικιακούς και πολιτιστικούς συλλόγους,  οι οποίοι υποχρεωτικά διέκοψαν τη λειτουργία τους από τις αρχές Μαρτίου.

Όλοι οι σύλλογοι προσπαθούν να επανέλθουν σε κανονική δραστηριότητα ακολουθώντας τις οδηγίες του κράτους αλλά κακά τα ψέματα, έχασαν ένα μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας τους ενώ είναι σε αναστολή.

Χάνουμε την καλοκαιρινή σεζόν, διαπιστώνει μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Φώτης Λαζαρίδης καθώς όπως παραδέχεται ένας συνοικιακός σύλλογος -ο οποιοσδήποτε σύλλογος- δεν μπορεί να κάνει έλεγχο και να επιβάλει τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα σε αυτούς που παρακολουθούν τη δραστηριότητα του. Πολύ περισσότερο τις εκδηλώσεις του. Αν κάτι αλλάξει το βλέπουμε αλλά αυτό ίσως συμβεί μετά τον Ιούνιο, συμπληρώνει ο Φώτης Λαζαρίδης.

Με την ευκαιρία δηλώνει αντίθετος στον κανονισμό που προωθεί η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας. Η αντίθεση του οφείλεται κι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις παραχώρησης χώρων σχολείων σε όλους τους συλλόγους. «Διαφωνούμε με το περιεχόμενό του, είναι σαν να μας τιμωρεί ο Δήμος Καβάλας.

Θα κοιτάξουμε να το συζητήσουμε με τους αρμόδιους . Ακόμη και με το Δήμαρχο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ Λαζαρίδης. Θυμίζει ότι η αναστολή λειτουργίας των συνοικιακών συλλόγων στην πόλη της Καβάλας δημιούργησε και οικονομικό θέμα σε αυτούς. Περιγράφει μάλλον δραματικές τις προσπάθειες κάθε διοικητικού συμβουλίου να μαζέψει χρήματα από τις συνδρομές των μελών.

Ο Φώτης Λαζαρίδης τονίζει ότι τον περασμένο Απρίλιο αθόρυβα αλλά ουσιαστικά κάθε συνοικιακός σύλλογος έκανε στην περιοχή του δράση καθαριότητας. Ήταν μία συμφωνία μεταξύ των προέδρων των συνοικιακών συλλόγων που υλοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα για τον μήνα Απρίλιο μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό. Ο Φώτης Λαζαρίδης διατυπώνει και ένα δικαιολογημένο παράπονο.

Παρακολουθώντας τη συζήτηση για τις συνέπειες και τα προβλήματα στην κοινωνία από τα μετρα προληψης κορωνοϊού  διαπιστώνει ότι κανείς δεν θυμήθηκε και δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκλήθηκαν στη λειτουργία των συλλόγων. Λέει λοιπόν με απογοήτευση ότι τόσο καιρό που γίνεται αυτή η συζήτηση κανείς δεν συζητά για τα προβλήματα που προέκυψαν στους δραστήριους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης