• 28 Απριλίου 2024,

Θετικές εντυπώσεις του Υφυπουργού Δικαιοσύνης από την επίσκεψη του στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

 Θετικές εντυπώσεις του Υφυπουργού Δικαιοσύνης από την επίσκεψη του στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Κράνης (πρώην δικαστικός) επισκέφθηκε χθες το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας κι ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Η επίσκεψη του ήταν ως ένα βαθμό αιφνιδιαστική αφού για αυτήν υπήρξε ενημέρωση ένα μόλις 24ωρο νωρίτερα. Ίσως και λιγότερο από 24 ώρες. Ο Δικηγορικός Σύλλογος που έμαθε το νέο επίσης με καθυστέρηση, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός. Ουσιαστικά από χθες τα δικαστήρια ξανάρχισαν. Όχι τα ποινικά αλλά τα πολιτικά. Σε συνεννόηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Κράνης είδε από κοντά αυτή τη διαδικασία σε ένα δικαστήριο μέσης κίνησης όπως είπε ότι είναι αυτό της Καβάλας.

Στις σύντομες δηλώσεις του ο κ. Κράνης δήλωσε ικανοποιημένος από τα όσα είδε. Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο πρωτοδικών, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας. Συνάντησε τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων Καβάλας και Δράμας και τη διοίκηση του σωματείου των δικαστικών υπαλλήλων. Η συνάντηση με το δ.σ. του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας έγινε στην αίθουσα δικηγόρων στο ισόγειο του κτιρίου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του έθεσαν το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού κι ειδικότερα την έλλειψη υπαλλήλου στο Ειρηνοδικείου Θάσου. Η απάντηση του Υπουργού ήταν γενική και αόριστη για τις δυνατότητες πρόσληψης προσωπικού όπου ισχύουν σήμερα. Στη Θάσο υπάλληλος μετακινείται από την Καβάλα 6 φορές το μήνα, γεγονός που δεν είναι δυνατό να ικανοποιήσει την αυξημένη κίνηση- υποθέσεις κτλ.

Ο κ. Κράνης ήρθε οδικώς στην Καβάλα από την Αθήνα. Μπήκε στο κτίριο του δικαστικού μεγάρου περίπου στις 11.30 χθες το πρωί. Μια ώρα πιο νωρίς από την ώρα που αναμένονταν.

Από το πρωί χθες υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στο δικαστικό μέγαρο της Καβάλας λόγω των πολιτικών δικαστηρίων που από χθες γίνονται κανονικά. Οι πολίτες έμπαιναν στο κτίριο σα να μην συμβαίνει τίποτα σχετικό με τον κορωνοϊό. Οι δικηγόροι ωστόσο φορούσαν (οι περισσότεροι) μάσκα. Κάποιοι και γάντια. Προς το μεσημέρι ο κόσμος είχε αποχωρήσει αλλά από εδώ και πέρα και τα δικαστήρια αρχίζουν να επανέρχονται στη δική τους κανονικότητα. Οι ποινικές υποθέσεις θα δικάζονται το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Χθες κατέθεσαν στο Πταισματοδικείο για την προκαταρκτική που διενεργείται, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας. Η διαδικασία συνεχίζεται από την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης