Αυστηρή προειδοποίηση των υπηρεσιών στα καταστήματα εστίασης

 Αυστηρή προειδοποίηση των υπηρεσιών στα καταστήματα εστίασης

Συνάντηση σχετικά με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στην εστίαση έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη.

Εκτός του κ. Αντωνιάδη σε αυτήν έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των επαγγελματιών (Βαφείδης- Χατζηχρήστος- Κωνσταντινίδης), ο Νομίατρος κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κιβράκης.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, την οποία άπαντες πρέπει να μεταφέρουν σε όλα τα μέλη τους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποίησαν με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα αφού όπως είπαν διαπίστωσαν χαλάρωση των μέτρων. Αυτό, κατά τις υπηρεσίες, διαπιστώνεται αργά κάθε βράδυ.

Όταν στα καταστήματα υπάρχει συνωστισμός κι ως εκ τούτου αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.

«Χαλαρώσατε» φέρονται να είπαν στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών κι έφεραν παραδείγματα συγκεκριμένα. Όρθιων στα μπαρ, μικρής απόστασης τραπεζιών κτλ. Όπως είπαν αυτά προκύπτουν να γίνονται κάθε βράδυ. Καμιά φορά και μεταμεσονύχτιες ώρες. Ταυτόχρονα έγινε υπενθύμιση των προστίμων που είναι υψηλά αλλά και τις δυνατότητας οι υπηρεσίες να αποφασίσουν ακόμη και διακοπή λειτουργίας καταστημάτων. Οι έλεγχοι ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα, η χθεσινή συνάντηση έγινε και επειδή επίκειται η άφιξη τουριστών από τις βαλκανικές χώρες.

 

Διαβάστε επίσης