• 23 Απριλίου 2024,

Ετοιμάζεται η σύμβαση για την πρώην Ορθοπεδική στο Σανατόριο

 Ετοιμάζεται η σύμβαση για την πρώην Ορθοπεδική στο Σανατόριο

Από το Φθινόπωρο του 2018 η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου δήλωσε συγκεκριμένα το ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση της πρώην ορθοπεδικής κλινικής στο κτιριακό συγκρότημα του Σανατορίου.

Παρά το ότι η αρχική και βασική συμφωνία με την Ιατρική Εταιρεία επήλθε άμεσα η διαδικασία εξελίσσεται αργά με αποτέλεσμα το όλο σχέδιο να καθυστερεί,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ιερά Μητρόπολη έχει υποχωρήσει. Ίσα-ίσα που πριν από λίγο καιρό υπήρξε νέα επικοινωνία του Προέδρου της Ιατρικής εταιρείας Αρχέλαου Γρανά με το Μητροπολίτη Στέφανο. Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία των προηγούμενων μηνών.

Πλέον η συμφωνία προετοιμάζεται να υπογραφεί. Θα προβλέπει συμβολικό ενοίκιο, από την πλευρά της Μητρόπολης προς την Ιατρική Εταιρεία. Το συμφωνητικό ετοιμάζεται από δικηγόρους των δύο πλευρών.

Η Ιατρική Εταιρεία είναι έτοιμη να συμφωνήσει και γραπτώς με τη Μητρόπολη,  η οποία για πολλούς λόγους που την αφορούν καθυστερεί αλλά δεν αλλάζει την απόφαση της. Φαίνεται ότι έως το τέλος του έτους η συμφωνία θα έχει επικυρωθεί και θα μπει σε ισχύ προκειμένου η πρώην ορθοπεδική κλινική στο Σανατόριο να μετατραπεί σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Όμοιο με αυτά που η εκκλησία λειτουργεί στο νησί της Κύπρου.

Ένα παρόμοιο με αυτά που υπάρχουν στην Κύπρο θέλει να δημιουργήσει στην πρώην ορθοπεδική κλινική ο Μητροπολίτης Στέφανος. Ο οποίος ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά αφού όπως κι άλλη φορά έχουμε σημειώσει, ενδιαφέρεται και για το βασικό κτίριο της περιοχής. Δηλαδή το πρώην Σανατόριο.

 

Διαβάστε επίσης