Κάποια δημοτικά έργα τελειώνουν, κάποια άλλα όχι

 Κάποια δημοτικά έργα τελειώνουν, κάποια άλλα όχι

Για όλα τα θέματα των δημοτικών έργων που είναι σε εξέλιξη μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής η αρμόδια αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι την ερχόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή και του Δήμου Καβάλας, θα κατεδαφιστεί εξολοκλήρου η παραδοσιακή κατοικία που βρίσκεται στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου. Για αυτήν εξέδωσε σχετική άδεια κατεδάφισης και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού. Η κατεδάφιση της κατοικίας θα μπορούσε να γίνει άμεσα αλλά προέχει η πραγματοποίηση του φεστιβάλ Cosmopolis στην ίδια πάνω-κάτω περιοχή.

Tα υπόλοιπα νέα που πληροφορηθήκαμε από την Ευαγγελία Δρακονάκη έχουν ως εξής: Το έργο της αμφιδρόμησης μπροστά από την πεσμένη γέφυρα (μπροστά ακριβώς από το παλιό νοσοκομείο) καθυστερεί γιατί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (με ημερομηνία Απριλίου του 2019) δεν εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη.

Η κ. Δρακονάκη δικαιολογεί την υπηρεσία για την καθυστέρηση καθώς όπως εξηγεί αυτή λειτουργεί με μία μόνο υπάλληλο! Ο Δήμος Καβάλας για να προχωρήσει στα περαιτέρω επί των γνωστών του σχεδίων περιμένει και θα περιμένει την έγκριση της Αποκεντρωμένης. Το έργο στην κεντρική πλατεία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα -είπε η κ. Δρακονάκη- θα εκτελεστεί τμηματικά.  Δηλαδή θα γίνεται παρέμβαση σε ένα κομμάτι της πλατείας, η παρέμβαση θα ολοκληρώνεται στο συγκεκριμένο κομμάτι κι αμέσως μετά το έργο θα επεκτείνεται σε άλλο τμήμα στο πάνω μέρος της κεντρικής πλατείας. Το έργο στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά θα τελειώσει το Φθινόπωρο. Ειδικότερα υπολογίζεται ότι θα τελειώσει πριν το Νοέμβριο. Η αντιδήμαρχος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ανάδοχο, ο οποίος ίσως χρειαστεί μία μικρή παράταση ενός ή δύο μηνών. Αυτό σημαίνει ότι το έργο δεν θα τελειώσει το Σεπτέμβριο αλλά λίγο αργότερα. Τότε θα κριθεί πότε θα επανέλθουν στο σχολείο οι μαθητές που σήμερα φιλοξενούνται σε άλλα σχολεία.

Για το έργο στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Ιωάννη η Ευαγγελία Δρακονάκη είπε ότι προχωρά και συμπλήρωσε: «Βαδίζουμε καλά». Το έργο στο Βερούλειο δημοτικό στάδιο τελειώνει. Αναμένεται να γίνει προμήθεια από το εξωτερικό ταρτάν που θα στρωθεί σε βοηθητικούς του γηπέδου χώρους. Για τη Μεγάλη Λέσχη η Ευαγγελία Δρακονάκη αναφέρθηκε σε εργασίες που αφορούν «τα τελευταία μερεμέτια».

Υπενθύμισε ότι υπάρχει και το έργο της επίπλωσης που είναι σε εξέλιξη. Όπως περιέγραψε τα δεδομένα και των δύο έργων της Μεγάλης Λέσχης,  το κατασκευαστικό έργο θα τελειώσει άμεσα. Στη συνέχεια το κτίριο θα περιμένει να αποκτήσει την επίπλωση του. Φαίνεται ότι θα είναι έτοιμο σε γενικές γραμμές μέχρι το τέλος του έτους.

Η αντιδήμαρχος ρωτήθηκε για τις προθέσεις της όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές του 2023. Απάντησε -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν-  ότι είναι νωρίς ακόμη. Εξήγησε ότι δίνει προτεραιότητα στη συμμετοχή της στο νέο δημοτικό συμβούλιο όπου όπως είπε τα μέλη του πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να συνεργαστούν μεταξύ τους, όπως ορίζει ο «Κλεισθένης».

 

Διαβάστε επίσης