• 20 Απριλίου 2024,

Ρυθμίζουν τα χρέη τους οι Καβαλιώτες – Δύο ακόμη βυθιζόμενους κάδους αγοράζει ο Δήμος

 Ρυθμίζουν τα χρέη τους οι Καβαλιώτες – Δύο ακόμη βυθιζόμενους κάδους αγοράζει ο Δήμος

Με την ευκαιρία της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας έγιναν γνωστές σημαντικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση της ευνοϊκής ρύθμισης των 120 δόσεων στο ταμείο του Δήμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου αντιδήμαρχου Ηλία Καλανταρίδη ως πρόσφατα εισπράχθηκε ποσό 100.000 ευρώ. Είναι χρήματα από ένταξη στη ρύθμιση, καταβολή είτε των πρώτων δόσεων ή εφάπαξ όλου του ποσού (με έκπτωση κτλ). Ο κ. Καλανταρίδης προβλέπει ότι οι αιτήσεις θα συνεχιστούν, θα είναι ακόμη περισσότερες. Υπολογίζει ότι ρύθμισαν ευνοϊκά τα χρέη τους στο Δήμο Καβάλας 200 περίπου ιδιώτες, εκ των οποίων το ¼ προτίμησε να πληρώσει όλο το ποσό και να επωφεληθεί εκπτώσεων ή διαγραφών μέρους του χρέους.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη κι όπως έχει υποσχεθεί η νέα Κυβέρνηση, θα βελτιωθεί περαιτέρω. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται στη Βουλή μετά την ορκωμοσία και τις προγραμματικές δηλώσεις. Κάθε ενδιαφερόμενος δεν έχει παρά να απευθυνθεί στο ταμείο του Δήμου για περισσότερες πληροφορίες. Αναλυτικά από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής:

Σύντομη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Ασχολήθηκε με τα 8 θέματα της ημερήσιας διάταξης αφού έκτακτα θέματα -τα οποία συνηθίζονται- τούτη τη φορά δεν υπήρξαν. Με αφορμή τη συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης κουβεντιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2018 του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με την εισήγηση το 2018 ο Δήμος Καβάλας είχε έσοδα 46,8 εκατομμύρια ευρώ και έξοδα 37,8 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο εισηγητικό κείμενο παρουσιάζει οφειλές προς το δήμο Καβάλας (στο τέλος του 2018) στα 5 εκ ευρώ.

Εν τω μεταξύ η νέα ευνοϊκή ρύθμιση που «τρέχει» και για την τοπική αυτοδιοίκηση απέφερε ως τώρα στο Δήμο Καβάλας ένα ποσό περίπου 100 χιλιάδων ευρώ. Χρήματα που μπήκαν στο ταμείο του μέσω της ρύθμισης των 120 δόσεων. Έχουν προσέλθει και έχουν ρυθμίσει 200 περίπου ιδιώτες εκ των οποίων οι 60 πλήρωσαν εφάπαξ το ποσό, επωφελούμενοι της σχετικής έκπτωσης. Η οικονομική υπηρεσία του δήμου Καβάλας είναι αισιόδοξη ότι μέσω των ευνοϊκών ρυθμίσεων θα επωφεληθεί περαιτέρω και θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του δημοτικού ταμείου.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια δύο συστημάτων βυθιζόμενων κάδων. Ο διαγωνισμός ετοιμάζεται, έχει αρχικό προϋπολογισμό 148.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται κυρίως από το «Πράσινο Ταμείο» και σε μικρότερο βαθμό από το ταμείο του Δήμου.  Πρόθεση του οποίου είναι αφού αγοράσει δύο βυθιζόμενους κάδους με μεγάλη χωρητικότητα (σε αυτούς τα απορρίμματα θα συμπιέζονται) να τους εγκαταστήσει το μεν πρώτον στην κεντρική πλατεία και το δεύτερο ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης