• 19 Μαΐου 2024,

Έτρεξαν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

 Έτρεξαν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Νομού Καβάλας, οργάνωσε χθες τον καθιερωμένο λαϊκό αγώνα δρόμου, «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», με εκκίνηση από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τερματισμό στο Βαπτιστήριο της Λυδίας. Φέτος οι συμμετέχοντες αθλητές – άνδρες και γυναίκες – ήταν λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που οφείλεται σε ταυτόχρονους παρόμοιους αγώνες που έγιναν κατά τη χθεσινή ημέρα σε όμορες περιοχές του Νομού Καβάλας.

Εξαιτίας των πολλών αγώνων αυτού του είδους, υπάρχουν διοργανώσεις οι οποίες προσωρινά δεν πραγματοποιούνται. Για παράδειγμα ο Γρηγοριανός αγώνας δρόμου, που οργανώνει ο Σύλλογος «Κιβωτός ΚΕΘΕΑ» Καβάλας. Τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιείται, ενώ κατά το παρελθόν είχε επιτυχία. Ένας αγώνας δρόμου από την Κεντρική Πλατεία της Καβάλας μέχρι τη Νέα Καρβάλη, ή και το αντίστροφο.

Η χθεσινή διοργάνωση ήταν άριστα προετοιμασμένη και οργανωμένη. Εκτός από το σύλλογο βετεράνων αθλητών στίβου του νομού, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ, οι Σαμαρίτες του Ερυθρού Σταυρού, ενώ τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα εφαρμόστηκαν κι από το Λιμεναρχείο Καβάλας, κυρίως από το προσωπικό του τμήματος τροχαίας Καβάλας.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός. Οι περισσότεροι αθλητές είχαν τρέξει και στο παρελθόν τον ίδιο αγώνα. Σημειώνοντας ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του ήταν τα 2 περίπου χιλιόμετρα ανηφορικής διαδρομής απ΄ τον κόμβο του Φαλήρου μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Σίλα.

*Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα πρώτος στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Νικολαϊδης και στις γυναίκες η Μ. Βέλκοβα.

Διαβάστε επίσης