• 20 Απριλίου 2024,

Εξελίσσεται η διαδικασία για την κατασκευή ενός νέου μουσικού σχολείου Καβάλας

 Εξελίσσεται η διαδικασία για την κατασκευή ενός νέου μουσικού σχολείου Καβάλας

Με απόφαση που έλαβε χθες ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης εξελίσσεται κι άλλο η γραφειοκρατική διαδικασία (προεργασία) που έχει σχέση με την ωρίμανση του έργου «Μελέτη Κατασκευή νέου Μουσικού Σχολείου Καβάλας». Μια συνεργασία του Δήμου Καβάλας με το δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα με την κρατική εταιρία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Όλα φυσικά είναι στο ξεκίνημα τους. Ωστόσο υπάρχει η προοπτική και ο στόχος. Στο Δημαρχείο είναι αισιόδοξοι ότι το έργο μπορεί και να προλάβει το υφιστάμενο ΕΣΠΑ. Ρεαλιστικότερος είναι ο στόχος το έργο να χρηματοδοτηθεί από το επόμενο.

Το νέο μουσικό σχολείο Καβάλας θα κατασκευαστεί σε προτεινόμενο από το δήμο οικόπεδο (ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας) που είναι στο Περιγιάλι. Η εταιρία των Κτηριακών Υποδομών θα κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά, θα αναλάβει να μελετήσει και να δημοπρατήσει το έργο. Το οποίο όπως προαναφέραμε θα είναι έργο μελέτη κατασκευή. Κι όταν το έργο τελειώσει, θα παραδοθεί στο Δήμο Καβάλας για να λειτουργήσει.

Με την απόφαση που έλαβε χθες ο κ. Μουριάδης ορίστηκε η επιτροπή που θα ασχοληθεί με τα υποψήφια για το σχολείο οικόπεδα προκειμένου να καταλήξει σε οριστική γνώμη και απόφαση. Επειδή τα υποψήφια οικόπεδα είναι μόνο ένα, αυτό στο Περιγιάλι, γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα. Στην επιτροπή μετέχουν κυρίως υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Δήμο Καβάλας, τη Διεύθυνση Υγείας, την εταιρία του δημοσίου και την εφορία.

*Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές [νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.]. Σκοπός του είναι η παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων δημοσίων κτιρίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και πάνω από όλα με τους ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον. Η εταιρεία προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών “Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων” [ΟΣΚ ΑΕ] και “Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων” [ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ]. Την 01.08.2015 η συγχώνευση ολοκληρώθηκε με την προσχώρηση και της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» στην ΚτΥπ ΑΕ.  (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης