• 26 Απριλίου 2024,

Εξελίσσεται η διαδικασία για τον οριστικό ανάδοχο στο έργο του νέου δρόμου Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα

 Εξελίσσεται η διαδικασία για τον οριστικό ανάδοχο στο έργο του νέου δρόμου Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, η Εγνατία Οδος ΑΕ ενέκρινε ομόφωνα τη συνέχιση της διαδικασίας για την επιλογή οριστικού αναδόχου στο έργο του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα, τμήμα από Κρηνίδες έως Σταυρό Αμυγδαλεώνα.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη αλλά έπεται συνέχεια. Μέχρι να οριστικοποιηθεί ο ανάδοχος, να υπογράψει σύμβαση, να ετοιμάσει την έναρξη των εργασιών κτλ. Ταυτόχρονα η ίδια εταιρία προχωρά τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων όπου είναι γνωστό ότι διορθώνεται σφάλμα επί των χωραφιών που αναγκαστικά θα απαλλοτριωθούν για τις ανάγκες όλου του έργου. Εντός των ορίων του Ν. Καβάλας. Η διόρθωση αυτή γίνεται με γρήγορες διαδικασίες.

Η σχετική και πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ αναφέρει:  «Έγκριση Πρακτικού ΙΙ – κατακύρωσης της σύμβασης του έργου:

«Κάθετος Άξονας 61 της Εγνατίας Οδού: Τμήμα “Δράμα-Καβάλα” (61.5) Υποτμήμα: Α/Κ Κρηνίδων – Ι/Κ Σταυρού», κωδ. αναφ. 6015, προϋπολογισμού δημοπράτησης 49.000.000 (χωρίς ΦΠΑ) στον προσωρινό ανάδοχο – μειοδότη, την «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. – ΤΕΚΑΛ Α.Ε.», με μέση έκπτωση 14,00%.

Κατά της ανωτέρω απόφασης κατακύρωσης χωρεί προδικαστική προσφυγή (Διακήρυξη άρθρο 4.3) η προθεσμία για την άσκηση της οποίας είναι: (α) δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα αν η πράξη κοινοποιήθηκε με ηλεκτρονικά μέσα ή τηλεομοιοτυπία ή (β) δεκαπέντε (15) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης σε αυτόν αν χρησιμοποιήθηκαν άλλα μέσα επικοινωνίας, άλλως (γ) δέκα (10) ημέρες από την πλήρη, πραγματική ή τεκμαιρόμενη, γνώση της πράξης που βλάπτει τα συμφέροντα του ενδιαφερόμενου οικονομικού φορέα».

Διαβάστε επίσης