• 5 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις του Βασίλη Ποιμενίδη για το θέμα του 10ου δημοτικού σχολείου

 Δηλώσεις του Βασίλη Ποιμενίδη για το θέμα του 10ου δημοτικού σχολείου

Ο Βασίλης Ποιμενίδης είναι συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες, προβάλλοντας τις διαφωνίες ειδικά των εκπαιδευτικών για τους προτεινόμενους όρους συστέγασης του 10ου Δημοτικού Σχολείου με το 12ο. Ο σχολιασμός του έγινε επί των δεδομένων που ίσχυαν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης.

Στη συνέχεια είναι γνωστό ότι η πρόταση της υπηρεσίας και του Δήμου Καβάλας άλλαξε. Χθες το πρωί προβλέπονταν η παραμονή στο 10ο Δημοτικό Σχολείο δύο τμημάτων, των δύο τμημάτων της έκτης τάξης. Οι δηλώσεις όμως του κ. Βασίλη Ποιμενίδη αφορούσαν την αρχική πρόταση, πλήρους μετεγκατάστασης του 10ου Δημοτικού στο κτίριο του 12ου.

Επί αυτού του θέματος ο κ. Ποιμενίδης μεταξύ άλλων είπε:

«Διαφωνούμε ως σύλλογος γιατί καταρχήν δεν υπάρχει κανένα σχετικό με το θέμα έγγραφο. Είτε από το Δήμο Καβάλας, είτε από την υπηρεσία της Πρωτοβάθμιας. Διαφωνούμε γιατί συστεγάζονται δύο 7θέσια δημοτικά σχολεία που διαθέτουν και τρία τμήματα ένταξης.

Χρειάζονται 17 αίθουσες ενώ οι διαθέσιμες είναι 12. Διαφωνούμε γιατί προτείνεται σε δύο μαθητές να αποχωρήσουν από το 10ο Δημοτικό και να ενταχθούν σε τάξεις του 12ου. Διαφωνούμε τέλος επειδή η πρώτη τάξη όπως θα λειτουργεί πια θα παρουσιάζει υπεραριθμία.

Σημειώνω ότι όσον αφορά τις διαθέσιμες αίθουσες που δεν επαρκούν και την υπεραριθμία στην πρώτη τάξη, συμφωνούν μαζί μας -δεχόμενοι τα επιχειρήματά μας- και οι γονείς και κηδεμόνες του 12ου Δημοτικού».

Με την ίδια συνέντευξη ο Βασίλης Ποιμενίδης διατύπωσε την διαμαρτυρία και το παράπονο του για το κλίμα στο οποίο έγινε συνάντηση του Δημάρχου με τον σύλλογο γονέων του 12ου. Και τον τρόπο που αποχώρησε ο Δήμαρχος.

Με τον τρόπο που  αντιμετώπισε τον σύλλογο ο κ. Θόδωρος Μουριάδης. Η συνάντηση αυτή έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο 12ο. Παρουσία και του κ. Ποιμενίδη και του προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας.

Διαβάστε επίσης