• 25 Απριλίου 2024,

Εξηγήσεις και συγνώμη για τη διακοπή νερού της Τρίτης

 Εξηγήσεις και συγνώμη για τη διακοπή νερού της Τρίτης

Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν την Τρίτη πολλά νοικοκυριά της πόλης. Από τις 8 το πρωί ως αργά το βράδυ υπήρχε εκτεταμένη διακοπή νερού. Αφορούσε συνοικίες όπως ο Άη Γιάννης, τμήμα του κέντρου, Ποταμούδια, Προφήτης Ηλίας, Δεξαμενή κτλ.

Η βλάβη αφορούσε το κεντρικό αγωγό σε σημείο επί της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική διορθώθηκε αλλά στην επαναλειτουργία του δικτύου (περίπου στις 12 το μεσημέρι) υπήρξε νέα και σοβαρότερη. Οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί δεν είχαν ενημέρωση. Η ΔΕΥΑΚ εξέδωσε το μεσημέρι ανακοίνωση μέσω του Δήμου αλλά αυτή δεν φαίνεται να κάλυψε το πρόβλημα ενημέρωσης.

Το οποίο έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Η δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Απόστολου Χρόνη είναι η εξής:

«Αρχικά η βλάβη φαίνονταν μικρή. Επί τόπου τα συνεργεία διαπίστωσαν ότι ήταν σοβαρότερη. Δεν μπορούσαν να το αφήσουν στην τύχη του το πρόβλημα. Άλλο συνεργείο δούλευε όλο το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη προκειμένου να κάνει εξαέρωση στο δίκτυο και να πάει το νερό παντού. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την κατανόηση. Ζητούμε συγνώμη απ΄όσους ταλαιπωρήσαμε. Ευχαριστώ για την εργασία τους όλους τους εργαζόμενους. Σχετικά με τις διαμαρτυρίες ότι το τηλέφωνο της ΔΕΥΑΚ δεν απαντούσε, υπήρχε συνεχώς υπάλληλος και έδινε πληροφορίες σε όσους τηλεφωνούσαν. Δυστυχώς το τηλέφωνο όταν ήταν απασχολημένο έδειχνε να μην απαντά. Θα το λύσουμε το πρόβλημα. Σχεδιάζουμε με το Δήμαρχο να υπάρχει ένα νούμερο, π.χ. 5ψήφιο, να απευθύνονται σε αυτό όλοι οι δημότες. Φτιάχνουμε τηλεφωνικό κέντρο. Θα το πω όχι ως δικαιολογία αλλά επειδή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς στη ΔΕΥΑΚ δεν υπάρχει προσωπικό. Εξ αυτού του λόγου επιδιώκουμε να αλλάξουμε τον οργανισμό της επιχείρησης». (Φωτογραφία αρχείου)

*Με διακοπή ρεύματος λόγω βλάβης, η οποία δεν ήταν μεγάλης χρονικής διάρκειας, ξεκίνησε η χθεσινή μέρα για πολλούς συμπολίτες. Για τον ίδιο λόγο το πρωί δεν λειτούργησαν προσωρινά και οι φωτεινοί σηματοδότες στις κεντρικές διασταυρώσεις.

Διαβάστε επίσης