• 19 Απριλίου 2024,

«Να συνεχίσει ως έχει το Επιμελητήριο»

 «Να συνεχίσει ως έχει το Επιμελητήριο»

Χθες ήταν η σειρά του κ. Λευτέρη Κουκουτίνη (μέλος της διοικητικής επιτροπής). Μίλησε στην Πρωινή για τα πρόσφατα γεγονότα στο Επιμελητήριο. Εκτός από τα γενικά του σχόλια έθεσε υπόψη του κοινού συγκεκριμένα περιστατικά (και πρόσφατα μάλιστα) στα οποία οι Δέμπας και Παναγιωτίδης φέρονται να διαψεύδουν την πολυσυζητημένη συμφωνία τους. Η πρόταση του Λευτέρη Κουκουτίνη είναι συγκεκριμένη. Να συνεχίσει ως έχει το Επιμελητήριο και οι «λογαριασμοί» να λυθούν στις επόμενες εκλογές.

Η δήλωση του έχει ως εξής:  «Με ενοχλεί αυτή η ιστορία γιατί μας προσβάλει όλους. Είναι αδιανόητο να υπάρχει μυστική συμφωνία. Τον Αύγουστο του 2017 που υπήρχαν οι φήμες, ρώτησα τον κ. Δέμπα και μου αρνήθηκε τη συμφωνία. Σας θυμίζω ότι Δέμπας και Παναγιωτίδης αρνήθηκαν ότι υπάρχει συμφωνία και σε ερώτηση που έγινε στη συνέντευξη τύπου παρουσίασης του συνδυασμού. Τότε θυμάμαι το αρνήθηκαν και οι δύο. Οι φήμες για τη συμφωνία συνεχίστηκαν και μετά τις εκλογές του 2017. Πρόσφατα (πριν το Καλοκαίρι του 2019) σε συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής συνεννοηθήκαμε και ρωτήσαμε πάλι. Ρώτησε η Μαρία Καραμπουρνιώτη Ο Μάρκος Δέμπας απάντησε ότι υπήρχαν μόνο συζητήσεις. Αρνήθηκε για τη συμφωνία. Ο Γιάννης Παναγιωτίδης είπε ότι έγιναν μόνο συζητήσεις. Πιστεύω ότι το Επιμελητήριο πρέπει να συνεχίσει όπως είναι σήμερα τα πράγματα. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μας προσβάλει, όπως και τον θεσμό. Πρόεδρο έχουμε. Πρέπει ως τις επόμενες εκλογές να σταματήσουμε τη συζήτηση. Εφόσον δεν υπάρχει μομφή προς τον πρόεδρο».

Σχετικά με την έμμισθη συμμετοχή μελών της διοικητικής επιτροπής στις ομάδες εργασίας του φορέα ο κ. Κουκουτίνης τόνισε:  «Αυτή η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας υπάρχει στα περισσότερα επιμελητήρια. Υπήρχε επί Μαρδύρη. Σταμάτησε επί Τσατσούλη λόγω της κρίσης. Αποφάσισε σχετικά η διοικητική επιτροπή. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες μικρές αποζημιώσεις που είναι κάτω από 200-300 ευρώ το μήνα».

*Για το ίδιο θέμα των ομάδων εργασίας σύντομη αλλά συγκεκριμένη ανάρτηση έκανε στην ιστοσελίδα της Πρωινής το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Αντώνης Καραγιαννίδης: «Πάρτε πίσω αυτήν την απόφαση σήμερα. Μην πυροβολείτε τα πόδια σας».

Διαβάστε επίσης