Ευαγγελία Δρακονάκη: «Η ΕΤΑΔ έχει σχέδια για την Καλαμίτσα»

 Ευαγγελία Δρακονάκη: «Η ΕΤΑΔ έχει σχέδια για την Καλαμίτσα»

Νέες δηλώσεις έγιναν εκ μέρους του δήμου Καβάλας και ειδικότερα από την αντιδήμαρχο Ευαγγελία Δρακονάκη, σχετικά με τις προθέσεις της ΕΤΑΔ για την ακτή Καλαμίτσας και γενικότερα για το μέλλον της παραλίας. Μία ημέρα μετά τις ανάλογες δηλώσεις της δημάρχου, το συμπέρασμα των δηλώσεων της κ. Δρακονάκη δε διαφοροποιήθηκε.

Γίνεται αντιληπτό ότι η ΕΤΑΔ διαθέτει σχέδια για την ακτή Καλαμίτσα τα οποία δόλου δε σχετίζονται με όσα υπήρχαν στην ακτή τα προηγούμενα χρόνια. Ετοιμάζεται διαδικασία για διαγωνισμό στον οποίο είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει και ο δήμος Καβάλας. Η κ. Δρακονάκη σημείωσε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ ότι η έννοια της δωρεάν παραχώρησης εκμηδενίζεται. Ανακοίνωσε δηλαδή ότι το γνωστό καθεστώς δωρεάν παραχώρησης της ακτής στο δήμο, που ίσχυε επί τριάντα χρόνια, δεν θα επαναληφθεί.

Θέλουν να έχουν έσοδα και από την Καλαμίτσα, διευκρίνισε η Ευαγγελία Δρακονάκη, ασκώντας εμμέσως κριτική προς την ΕΤΑΔ με τη φράση: «Κι αυτοί δε ξέρουν πως θα διαχειριστούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καταστημάτων». Όπως η κ. Τσανάκα, έτσι και η κ. Δρακονάκη μνημόνευσε φιλόδοξα σχέδια της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα που περιλαμβάνουν εποχικές πλωτές εξέδρες αλλά και γενικότερα λιμενικά έργα.

Η κ. Δρακονάκη δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι η ΕΤΑΔ θα ήθελε να παραχωρήσει στο δήμο ένα μικρό τμήμα της ακτής, όπου θα μπορούν ελεύθερα να κολυμπούν οι πολίτες, το δε υπόλοιπο κομμάτι να το ιδιωτικοποιήσει. Κάτι που μεταφράζεται σε αξιοποίηση του τμήματος της παραλίας αλλά και επιβολή εισιτηρίου.

Η κ. Δρακονάκη διαβεβαίωσε τους Καβαλιώτες ότι όποια διαδικασία κι αν επιλέξει η ΕΤΑΔ, με όποιους όρους κι αν αυτή αποφασίσει να προχωρήσει, ο δήμος Καβάλας θα συμμετέχει καταθέτοντας τη δική του πρόταση.

 

 

Διαβάστε επίσης