Ευκαιρία διαλόγου το αυριανό ραντεβού Ενεργειακής – Σωματείου

 Ευκαιρία διαλόγου το αυριανό ραντεβού Ενεργειακής – Σωματείου

Αύριο στη 1 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Lucy πρόκειται να γίνει συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια με την διοίκηση της Ενεργειακής Αιγαίου.

Αν και το Σαββατοκύριακο δεν υπήρξε αντίδραση από το σωματείο, φαίνεται ότι η διοίκηση του μάλλον θα προσέλθει στη συνάντηση. Αυτή γίνεται με μια ειδική διαδικασία εξώδικης ανακοίνωσης και πρόσκλησης σε διαβούλευση. Με συγκεκριμένη πρόθεση της εταιρίας να θέσει σε διαθεσιμότητα μεγάλο μέρος του προσωπικού της κατ’ αρχήν για τον μήνα Δεκέμβρη.

Στο εξώδικο, στο οποίο ως χθες το σωματείο δεν είχε απαντήσει, περιγράφεται η κατάσταση του Πρίνου με μεγάλα και αρνητικά νούμερα! Τόσο μεγάλα και τόσο αρνητικά που είναι να απορεί κανείς για το μέλλον της εξόρυξης του πετρελαίου στην περιοχή.

Ειδικότερα γίνεται λόγος για ζημιές 313 εκ ευρώ το 2020, φετινές 32 εκ ευρώ. Συν τα επιπλέον χρήματα για την αποπληρωμή δόσεων δανείων κτλ. Με λίγα λόγια ο Πρίνος περιγράφεται από την εταιρία όχι μόνο ως ζημιογόνος αλλά και ως ασύμφορος. Φυσικά και στο εξώδικο δεν υπάρχει καμία αναφορά στην προοπτική του Πεδίου Ε.

Με αυτήν την ενέργεια της η εταιρία προσπαθεί να πιέσει τους εργαζόμενους, τους περισσότερους από τους οποίους τους απειλεί με διαθεσιμότητα. Θέτει επίσης το γνωστό επιχείρημα της κατάληψης των εγκαταστάσεων, διακοπής παραγωγικής διαδικασίας κτλ.

Εφόσον το σωματείο απαντήσει θετικά και λάβει μέρος στην αυριανή διαβούλευση, τότε και εκτός των άλλων προκύπτει ένας δίαυλος επικοινωνίας και μια ευκαιρία ουσιαστικού και εφ’ όλης της ύλης διαλόγου μεταξύ των δύο μερών.

Διαβάστε επίσης