• 16 Απριλίου 2024,

Εκδηλώσεις για τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτογραφίες)

 Εκδηλώσεις για τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτογραφίες)

Το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Καβάλας οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου με την επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Στέφανος αναφέρθηκε σε μία δυνατή μέρα για τις παραδόσεις των Ελλήνων, τη χθεσινή. Για μία γιορτή που βασίστηκε -όπως είπε- στις παραδόσεις της εκκλησίας. Μια μέρα, είπε ο Μητροπολίτης Στέφανος, χαρισμένη στους ανθρώπους και τις οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με όσα είπε στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης, κάθε άνθρωπος πρέπει να μην είναι πολεμικός αλλά να είναι ειρηνικός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θόδωρος Τζατζάρης Ταξίαρχος εν αποστρατεία και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καβάλας. Ο κ. Τζατζάρης σχολίασε θετικά τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που ενισχύει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συμπληρώνοντας για αυτές ότι σήμερα είναι ισχυρότερες από ποτέ. Στη συνέχεια και όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων της πόλης από τους παρόντες.

Στην εκδήλωση τόσο στην εκκλησία του Αγίου Παύλου όσο και στην εκδήλωση στον δημοτικό κήπο παραβρέθηκαν η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Γρανας- Α.Ιωσηφίδης – Θ.Μαρκόπουλος. Ο πρώην βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής. Στις εκδηλώσεις εκπροσωπήθηκε επίσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από συνεργάτη του.

Διαβάστε επίσης