Φάσκει κι αντιφάσκει o Δήμος Καβάλας όσον αφορά το φεστιβάλ στο πάρκο

 Φάσκει κι αντιφάσκει o Δήμος Καβάλας όσον αφορά το φεστιβάλ στο πάρκο

Μεγάλος αριθμός δημοτικών υπαλλήλων εργάστηκε δεύτερη μέρα χθες στο πάρκο Φαλήρου, υποστηρίζοντας επί της ουσίας τη διεξαγωγή του φεστιβάλ φαγητού, γνωστό ως «Park Food Festival». Κι ενώ η δημοτική αρχή δείχνει έναν αξιοπρόσεκτο έως παρεξήγησης ζήλο για τη διοργάνωση (αρχίζει αύριο), υπήρξε χθες το μεσημέρι από το Δημαρχείο αντίθετου περιεχομένου δελτίο τύπου. Ο Δήμος διαμαρτύρεται γιατί αυθαίρετα όπως υποστηρίζει εμφανίζεται να έχει υπό την αιγίδα του το φεστιβάλ. Διαψεύδει το γεγονός κι απειλεί ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη!

Η πραγματικότητα είναι σαφώς διαφορετική. 10 περίπου δημοτικοί υπάλληλοι (αριθμός πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της εποχής) δουλεύουν για τη διοργάνωση, προσθέτουν μάλιστα κολώνες φωτισμού στο Πάρκο του Φαλήρου. Είναι ολοφάνερο ότι ο Δήμος Καβάλας φάσκει και αντιφάσκει. Στηρίζει λες και είναι συνδιοργανωτής,  τον ενοχλεί που εμφανίζεται όλο το επιχειρηματικό σχέδιο να είναι υπό την αιγίδα του! Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οι γνωστές αντιρρήσεις της αγοράς για τη διοργάνωση, σπάνια βλέπουμε τον Δήμο Καβάλας να δείχνει αυτήν την προθυμία για μια ιδιωτική διοργάνωση που όπως αντιλαμβανόμαστε έχει στόχο το κέρδος. Η ενοικίαση του πάρκου στην εταιρία για τρεις μέρες έγινε (με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) με συνολικό ποσό που δίκαια χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μικρό.

Η επίμαχη ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως σε μπάνερ που προβάλλουν εκδήλωση (PARK FOOD FESTIVAL) αναφέρεται αυθαιρέτως και χωρίς καμία συναίνεσή μας η φράση «υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας» με ταυτόχρονη τοποθέτηση επί του μπάνερ του εμβλήματος του Δήμου Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω εκδήλωση και επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος».

Διαβάστε επίσης