• 25 Απριλίου 2024,

Fast Food στο Πάρκο Φαλήρου

 Fast Food στο Πάρκο Φαλήρου

Πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου σημειώθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, απογευματινές και βραδινές ώρες, στο Πάρκο Φαλήρου. Εκεί όπου η ομάδα Action Team διοργάνωσε το 1ο Kavala Park Food Festival. Περίπου 18 περίπτερα εξυπηρέτησαν μικρούς και μεγάλους προφέροντάς τους γρήγορο φαγητό. Αν και οι διοργανωτές περίμεναν την επιτυχία, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη λαοθάλασσα που θα δημιουργούνταν ειδικά το απόγευμα του Σαββάτου.

Το γρήγορο φαγητό συνοδεύτηκε με μουσική. Ενώ στο χώρο έπαιξε και η φιλαρμονική του δήμου Καβάλας. Στα 18 περίπτερα λίγες ήταν οι τοπικές επιχειρήσεις. Φαίνεται ότι του χρόνου θα είναι περισσότερες. Τα περισσότερα περίπτερα λειτούργησαν από εταιρείες οι οποίες δεν έχουν παρουσία στην τοπική αγορά. Οι γεύσεις τους ήταν διαφορετικές και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον. Πάντως υπήρξαν πολλοί που εμπιστεύθηκαν τα καταστήματα της πόλης, τα οποία με περίπτερα συμμετείχαν στη διοργάνωση στο Πάρκο Φαλήρου.

Στα συγκεκριμένα περίπτερα ο κόσμος μπορούσε να βρει τα πάντα. Κρέας, γύρο, τουλουμπάκια, κρέπες, παγωτό, ενώ η κατανάλωση μπύρας και κρασιού ήταν μεγάλη. Σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές θεωρήθηκαν ακριβούτσικες. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο πλαστικό ποτήρι με κρύα μπύρα πωλούνταν τρία ευρώ. Οι διαφορετικές γεύσεις στάθηκαν η αφορμή να σχηματισθεί ουρά κι απαίτησαν αναμονή, προκειμένου να τις δοκιμάσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Στο χώρο λειτούργησαν πάρα πολλά ψυγεία με αναψυκτικά και μπύρες, σε σημείο μάλιστα που η ηλεκτρική εγκατάσταση του Πάρκου Φαλήρου να παρουσιάσει προβλήματα. Έτσι και τα δύο απογεύματα βρισκόταν σε επιφυλακή οι ηλεκτρολόγοι του δήμου Καβάλας.

Ο δήμος Καβάλας επωφελήθηκε της ευκαιρίας προκειμένου να διαφημίσει το φεστιβάλ COSMOPOLIS. Στο περιθώριο του βασικού γεγονότος, δηλαδή του φαγητού, αναπτύχθηκαν και άλλες δράσεις απασχόλησης για παιδιά, δράσεις μαγειρικής, ενώ ειδικό χώρο είχαν οι διαιτολόγοι. Είναι βέβαιο ότι η Καβάλα με τη συγκεκριμένη ευκαιρία απέκτησε ένα νέο θεσμό, διότι είναι ολοφάνερο ότι την επόμενη χρονιά η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί και θα είναι ακόμη καλύτερη. Συγχαρητήρια στην ομάδα Action Team που μετέφερε στην Καβάλα τη συγκεκριμένη ιδέα, η οποία έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης