Φεστιβάλ Φιλίππων στα κλειστά κτίρια της πόλης!

 Φεστιβάλ Φιλίππων στα κλειστά κτίρια της πόλης!

Μετά από καθυστέρηση λίγων ημερών δόθηκε το μεσημέρι στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η συνέντευξη τύπου για τη νέα περίοδο παραστάσεων και εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Στη συνέντευξη τύπου εμφανίστηκε πρώτη φορά στους δημοσιογράφους ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Τη διαδικασία παρακολούθησαν αρκετά νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Συμμετείχε σε αυτήν και ο δήμαρχος. Πέραν των καθιερωμένων αναλυτικών ανακοινώσεων όλων των εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του έτους,   ο Θόδωρος Μουριάδης βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τον Θοδωρή Γκόνη και την προσεχή καλοκαιρινή διοργάνωση του Φεστιβάλ των Φιλίππων. Ανακοίνωσε ότι το μέρος των εκδηλώσεων το καλοκαίρι που αφορούν την πόλη της Καβάλας, έχουν ως θέμα τους τα κλειστά κτίρια.

Η παρέμβαση του Θόδωρου Μουριάδη στην έναρξη της συνέντευξης τύπου που αναφέρονταν στα εξής:

«Είναι πολύ μεγάλη τύχη που συνεργαζόμαστε με το Θοδωρή Γκόνη. Μπορεί να μαλώνουμε κάποιες φορές αλλά τελικά όλοι διαπιστώνουν ότι κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Για το μέρος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων το καλοκαίρι, τις εκδηλώσεις που αφορούν την πόλη της Καβάλας, το θέμα θα είναι τα κλειστά κτίρια της πόλης. Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε ότι πρέπει να τα κρατήσουμε.

Είτε πρόκειται για κτίρια του δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε πρόκειται για κτίρια ιδιωτικά. Τα κλειστά αυτά κτίρια είναι η ιστορία της πόλης. Το Φεστιβάλ Φιλίππων ένα μέρος των εκδηλώσεων του είναι αφιερωμένα σε αυτά. Στόχο έχουμε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Φιλίππων κι αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε για το Φεστιβάλ έναν αυτόνομο οργανισμό. Στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί και ένα διεθνές Θεατρικό Εργαστήρι».

Μετά το Δήμαρχο μίλησε ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου δικηγόρος Σωκράτης Μπουζουδης. Είπε ότι για τον ίδιο ήταν τιμή να προταθεί ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και για αυτό δήλωσε χαρούμενος. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, είπε ο κύριος Μπουζουδης.

Εννοώντας όλους τους συντελεστές- εργαζόμενους- μέλη του δ.σ. κτλ. Ανακοίνωσε τα βασικά στοιχεία του προγράμματος, τις εκδήλωσης μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Ξεχωρίζοντας την παιδική παράσταση που έχει πρεμιέρα 3 Νοεμβρίου.

Είπε ότι το πρόγραμμα είναι ενδιαφέρον και στόχος του διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ είναι «…να πάει το θέατρο ακόμη ψηλότερα στην Καβάλα». Ο Θοδωρής Γκόνης ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τον δήμαρχο και το διοικητικό συμβούλιο. Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι, είπε. Η πόλη, συμπλήρωσε, έχει ανάγκη από έναν χώρο 400 θέσεων. Επιμένοντας στην παλαιά πρόταση του, ένας τέτοιος χώρος να δημιουργηθεί καθώς όπως είπε θα μπορεί έτσι η Καβάλα να βλέπει και το χειμώνα ακόμα ποιοτικότερα πολιτιστικά γεγονότα. Υπάρχουν κλειστά κτίρια που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, κατέληξε ο κ. Γκόνης. Στην αναλυτική παρουσίαση των εκδηλώσεων -αν και κάποιες έχουν ήδη γίνει – δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην θεατρική παράσταση για τα παιδιά την οποία σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου ήταν στη συνέντευξη τύπου μιλώντας αναλυτικά για τη δουλειά της όπως μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.

 

Διαβάστε επίσης