• 28 Μαρτίου 2024,

Φεστιβάλ της ΚΝΕ με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού

 Φεστιβάλ της ΚΝΕ με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού

Δύο ήταν τα θέματα της συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες το πρωί στα γραφεία Καβάλας του ΚΚΕ.

Από τη μία οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ της ΚΝΕ την προσεχή Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας.

Από την άλλη τα προβλήματα στην εκπαίδευση, τώρα που τα σχολεία ξανανοίγουν. Και για τα δύο θέματα μίλησε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης. Ο Βασίλης Ποιμενίδης επικεντρώθηκε στα ζητήματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση.

Η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που εκπροσωπεί ο Βασίλης Ποιμενίδης έδωσε χθες στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία  από την αίθουσα που έπρεπε να έχει ήδη κατασκευαστεί για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης. Στη φωτογραφία φαίνεται μόνο το τσιμέντο που στρώθηκε για το πάτωμα της αίθουσας και τίποτα παραπάνω! Όπως είπε ο Βασίλης Ποιμενίδης αυτή είναι απαραίτητη σε ένα σχολείο του οποίου οι μαθητές αυξάνονται.

Για το φεστιβάλ της ΚΝΕ την ερχόμενη Κυριακή ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης είπε:  «Πρόκειται για το 46ο φεστιβάλ της ΚΝΕ που αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής. Και αυτή τη φορά το φεστιβάλ θα γίνει στην Καβάλα χωρίς χορηγούς. Με πολλή εθελοντική δουλειά. Προσαρμόζεται στα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Για αυτό και διαλέξαμε να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία. Περιλαμβάνουν πολιτική ομιλία και μουσικό αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο, λειτουργία βιβλιοπωλείου. Αποφασίσαμε φέτος λόγω μέτρων πρόληψης κορωνοϊού να περιοριστούμε σε αυτά. Διαλέξαμε την κεντρική πλατεία γιατί έχει πολλά διαφορετικά σημεία για να φτάσει κάνεις στο εσωτερικό της.

Σε όλα θα γίνεται θερμομέτρηση- χορήγηση μασκών και αντισηπτικών. Παρά την πανδημία η ΚΝΕ και το ΚΚΕ δεν υποστείλουν τη σημαία του αγώνα. Οι εκδηλώσεις την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 8:00 το απόγευμα. Σας θυμίζω ότι την Κυριακή είναι η επέτειος απελευθέρωσης της Καβάλας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ».

Σχετικά με τα προβλήματα στην εκπαίδευση τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης είπε ότι η οργάνωση της Καβάλας το προηγούμενο διάστημα συνάντησε και μίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ανησυχούμε -είπε ο κ. Καραμπατζάκης-  για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία. Σχολιάζοντας για την κυβέρνηση σημείωσε ότι «Η προσπάθεια των Ελλήνων την εποχή της καραντίνας πήγε στα σκουπίδια λόγω της απόφασης της να ανοίξει τον τουρισμό».

Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης ζήτησε τάξεις με 15 μαθητές Επαναλαμβανόμενα τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Χορήγηση υλικών ατομικής καθαριότητας και υγιεινής. Με τη σειρά του ο Βασίλης Ποιμενίδης είπε ότι όσα προπαγανδίζει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των σχολείων είναι ένα ψέμα.

Τόνισε ότι στην Καβάλα ακόμη και χθες δεν είχαν φτάσει, πολύ περισσότερο δεν είχαν μοιραστεί, μάσκες και αντισηπτικά. Ο Βασίλης Ποιμενίδης άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση και στο Δήμο Καβάλας που από τις σχολικές καθαρίστριες που προσελήφθησαν μόνο 14 είναι πλήρους απασχόλησης. Έφερε παράδειγμα σχολικές καθαρίστριες στη Νέα Πέραμο, της κατηγορίας της μερικής απασχόλησης, οι οποίες είπε ότι θα πρέπει να τρέχουν από νηπιαγωγείο σε νηπιαγωγείο. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να τηρηθεί κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία, κατέληξε ο Βασίλης Ποιμενίδης.

Διαβάστε επίσης