• 26 Απριλίου 2024,

Παράδοση απινιδωτή στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

 Παράδοση απινιδωτή στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία που είχε ο συμπολίτης επαγγελματίας Γιάννης Σαρρής, με τη συμμετοχή στενών συνεργατών και φίλων του, ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Παρέδωσε στον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Γιάννη Καραμανλή έναν πλήρως αυτόματο απινιδωτή, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Εκεί επίσης ήταν ο Γιάννης Πατρόπουλος εκπρόσωπος του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Ο κ. Παπαθανασίου βοήθησε πολύ το Γιάννη Σαρρή στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του. Ο συμπολίτης επαγγελματίας έδωσε τον απινιδωτή στα χέρια του αστυνομικού διευθυντή εξηγώντας ότι είναι ένας εξοπλισμος που σώζει ζωές.

Το δε μηχάνημα που θα υπάρχει στην είσοδο του κτιρίου είναι συμβατό με το ΕΚΑΒ. Χρησιμοποιείται εύκολα, δίνει οδηγίες και εντολές σε όποιον το χρησιμοποιεί ακόμα και αν αυτός δεν έχει εκπαιδευτεί και δεν γνωρίζει το παραμικρό. Για τον απινιδωτή στις δηλώσεις του ο Γιάννης Σαρρής ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν.

Ξεχώρισε και ανέφερε τον φίλο του Θανάση Παπαθανασίου. Ευχαρίστησε φυσικά τους πελάτες του καταστήματος του στη Νέα Ηρακλείτσα που με την αθρόα προσέλευση τους το βράδυ της περασμένης Παρασκευής είχαν και αυτοί συμμετοχή στην εξεύρεση των χρημάτων για την αγορά του απινιδωτή. Ο Γιάννης Πατρόπουλος αντιπρόσωπος του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα έχει την επίβλεψη της παρουσίας και λειτουργίας του εξοπλισμού, θα παρακολουθεί και όταν χρειάζεται θα τσεκάρει ότι είναι σε καλή ετοιμότητα και ικανή λειτουργία. Χαρούμενος για τη δωρεά ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Καραμανλής ευχαρίστησε όλους είχαν όλους όσους είχαν συμμετοχή στο εγχείρημα.

*Ο συμπολίτης Θανάσης Παπαθανασίου έκανε σχετική ανάρτηση, από την οποία πληροφορούμαστε ότι την προσπάθεια βοήθησε και ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρει: «Λοιπόν “ναι” με “πήραν” στο τμήμα, αλλά όχι η αστυνομία, άλλα οι φίλοι μου Γιάννης Σαρρής – Μακάριος Λαζαρίδης, και όλοι εσείς που στηρίξατε με τον τρόπο σας αυτη τη δραση.Η Καβάλα λοιπόν, η πόλη μας, έχει απινιδωτή.Στο κέντρο της πόλης. Φυλασσόμενο απο την αστυνομία της πόλης για όλους εμας τους κατοίκους της».

 

Διαβάστε επίσης