Προετοιμάζεται έργο στην ανατολική είσοδο της πόλης

 Προετοιμάζεται έργο στην ανατολική είσοδο της πόλης

Ομόφωνη απόφαση έλαβε την Τετάρτη στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Αφορά την εκτέλεση έργου στην ανατολική είσοδο της πόλης. Πρώτη φορά ο Δήμος Καβάλας θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σκοπός του «Ταμείου Αλληλεγγύης» είναι η χρηματοδότηση έργων για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών και η χρηματοδότηση έργων υποδομών που είναι απαραίτητα για την πλήρη και ορθή λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων ή για τη θέση σε λειτουργία νέων μονάδων χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δημοτικών προϋπολογισμών και των δημοτών.

Με το προτεινόμενο έργο θα βελτιωθεί η πρόσβαση των πεζών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκονται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει ανακατασκευή του ανάντι πεζοδρομίου επί της οδού Αμερ. Ερυθρού Σταυρού από το ∆ΙΕΚ Καβάλας  (πρώην ΤΕΛ) μέχρι το κόμβο που βρίσκεται ο ΟΑΕ∆ και από το πρατήριο καυσίμων (Revoil) έξωθεν του σταδίου Ανθή Καραγιάννη ,μέχρι τις παλιές εργατικές κατοικίες (είσοδος καταστήματος LIDL). Ενδεικτικός προϋπολογισμός: 356.207 ευρώ.

Διαβάστε επίσης