• 8 Μαΐου 2024,

Φεύγει η “Σοφία” έρχεται ο “Τηλέμαχος”

 Φεύγει η “Σοφία” έρχεται ο “Τηλέμαχος”

Η “Σοφία” είναι σε φάση αναχώρησης ενώ ο “Τίμος”

( Τηλέμαχος) είναι το φαινόμενο που αναμένεται να διαδεχτεί την “Σοφία” και να μας επηρεάσει απο Τετάρτη και μετά και μπορεί να φέρει ένα νέο γύρο χιονοπτώσεων.

Όλα είναι πιθανά λένε τα τσακάλια της ΕΜΥ που δεν πέσανε έξω με την “Σοφία” και δεν θα πέσουν έξω με τον “Τηλέμαχο” τον οποίο αυτή η σελίδα έχει επιλέξει να τον αναφέρει χαϊδευτικά ως Τίμο.

Όπως δεν μας ξέχασε η “Σοφία” έτσι δεν θα μας ξεχάσει και ο “Τίμος” ο οποίος ελπίζουμε να είναι ήπιος και να μην μας ζορίσει αρκετά γιατί είμαστε και σε μία φάση με πολλές βασιλίπιτες και πολλά πέρα – δώθε.

Καταλαβαίνετε οτι μία νέα ενδεχόμενη χιονόπτωση θα μας καθηλώσει στα σπίτια μας αφού θα περιορίσει αρκετά τις μετακινήσεις μας.

Πάντως τα χιόνια που άφησε η “Σοφία” στο πέρασμα της μέσα στην πόλη , σήμερα δεν υπάρχουν και την παρουσία της στην δική μας περιφέρεια θυμίζουν μόνο τα χιόνια που έχουν πέσει στα περίχωρα και τα οποία δεν λιώνουν φέρνοντας στο μυαλό μας την παροιμία που λέει :

Χιόνι που δεν λιώνει άλλο περιμένει !

 

Μπράβο σε όσους βούτηξαν προχθές για τον Σταυρό όχι μόνο στην Καβάλα αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που βούτηξαν σε θάλασσες . λίμνες , δεξαμενές νερού ακόμα και στέρνες ανάλογα με την περίσταση.

Μπράβο γιατί υπό αυτές τις συνθήκες το έλεγε η καρδούλα τους.

Μπράβο και στους χειμερινούς κολυμβητές της πόλης μας που για άλλη μια φορά κόψανε την πίτα τους και εν συνεχεία χαρήκανε την θάλασσα.

Διαπίστωσα επειδή βρέθηκα  στην φετεινή κοπή της πίτας τους οτι μέχρι να φορέσουν τα μαγιό τους οι χειμερινοί κολυμβητές είναι σαν εμάς άκρως φυσιολογικοί.

Με το που θα αλλάξουν και θα βάλουν τα μαγιό τους μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο αποκτώντας αυτόματα αυτή την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με την θάλασσα και στην διάρκεια του χειμώνα. Μάλιστα με σχετική θα έλεγα ευκολία και χωρίς να υπάρχει προηγουμένως προθέρμανση βουτάνε σε αυτή μήνα Γενάρη όπως βουτάμε εμείς τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τους προχθές που είχαμε 0 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας ήταν 5 βαθμοί.

 

Μία δύσκολη διαδικασία αυτή του ξεστολισμού του σπιτιού μας λόγω κυρίως κακής ψυχολογίας αφού έχουν περάσει οι γιορτές και καλούμαστε όλοι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας η οποία πολλές φορές είναι άκρως πληκτική.

Δεν έχει καμμία σχέση η διάθεση όταν στολίζουμε με την διάθεση όταν ξεστολίζουμε και πάντα θα πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί αυτά που  βάζουμε και κρεμάμε στην διάρκεια του στολισμού θα είμαστε πάλι εμείς που θα μαζέψουμε.

Τα γράφω αυτά γιατί συνήθως όταν στολίζουμε είμαστε  ΧL και θέλουμε να βάλουμε όσο τον δυνατόν γίνεται περισσότερα τα οποία όμως όταν έρθει η ώρα να μαζέψουμε στραβώνουμε και βαριόμαστε.

 

Σύμφωνα με την νέα πρόβλεψη της ΕΜΥ ο “Τίμος” θα ξεκινήσει την Τετάρτη και πάλι απο την Νότια Ελλάδα και πάλι εμείς εδώ στα Βόρεια θα είμαστε με αλάρμ στην αναμονή.

Πάλι θα νομίζουμε οτι μας ξέχασε και πάλι μέσα σε ένα βράδυ θα δηλώσει την παρουσία του και θα μας βάλει στην ίδια μοίρα με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Μακάρι και το “Τίμος” να είναι όπως η “Σοφία”  φειδωλός σε αυτά που θα φέρει για να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς προβλήματα γιατί είναι γεγονός οτι μέσα στην Καβάλα δεν είχαμε πολλά προβλήματα αυτή την φορά γιατί πολύ απλά μέσα στην Καβάλα δεν έπεσε πολύ χιόνι, αυτή την φορά !

 

Να είστε καλά να έχετε το νου σας και να έχουμε και μια καλή εβδομάδα χωρίς πολλές εκπλήξεις που στο σύνολο τους τα τελευταία χρόνια στην χώρα αυτή είναι δυσάρεστες.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

Μέχρι τότε καλή διάθεση και καλή ψυχολογία γιατί μόνο με καλή ψυχολογία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης