• 26 Απριλίου 2024,

Φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Λιπάσματα

 Φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Λιπάσματα

Περισσότεροι από 20 φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ βρέθηκαν στην Καβάλα την περασμένη Παρασκευή.

Επισκέφθηκαν το εργοστάσιο των Λιπασμάτων. Ξεναγήθηκαν. Είδαν από κοντά την παραγωγική διαδικασία. Απέκτησαν μια καλή εμπειρία πριν αποφοιτήσουν και βγουν στην αγορά εργασίας. Αυτή η επίσκεψη γίνεται μια φορά κάθε χρόνο. Δεν έγινε τα δύο προηγούμενα λόγω κορωνοϊού.

Οι φοιτητές ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους με γεύμα που παρέθεσε για αυτούς η εταιρία. Στους δημοσιογράφους μίλησαν η κ. Κουλουρά που τους ενημέρωσε και εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος.

Η κ. Θοδώρα Κουλουρά δήλωσε:

«Για πολλοστή χρονιά φέτος ήρθαν οι χημικοί μηχανικοί (φοιτητές) του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη έχει πλέον καθιερωθεί. Υπήρξε βέβαια μια διακοπή δύο ετών εξ αιτίας των μέτρων που είχαμε για την πανδημία. Με πολύ χαρά τους υποδεχθήκαμε και φέτος στο εργοστάσιο.

Τα παιδιά θέλουν να μάθουν, θέλουν να δουν αυτά που θεωρητικά μαθαίνουν στο Πανεπιστήμιο. Το πώς εφαρμόζονται σε μια βιομηχανία. Μάλιστα σε μια μεγάλη βιομηχανία. Έρχονται με μεγάλη χαρά και πολλά ερωτηματικά. Για το πώς εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες στα εργοστάσια.

Το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε μια ολόκληρη μέρα- η μέρα της επίσκεψης τους στο εργοστάσιο- είναι η υγιεινή και η ασφάλεια στις μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Έτσι λοιπόν και εκτός από την παραγωγική διαδικασία αναλύουμε τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται όλη η νομοθεσία και όλη η καλή πρακτική σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής στο εργοστάσιο.

Στη συνέχεια κάνουμε επισκέψεις στις δύο μονάδες για να δουν στην πράξη το πώς εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό αποτελεί μια πολύ μεγάλη και βασική παράμετρο στην εκπαίδευση τους. Η οποία είναι κυρίως θεωρητική. Τους δίνει τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να γνωρίσουν την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων».

Ο κ. Ιωσήφ Γεωργίου (επιστημονικός συνεργάτης, τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ):

«Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος υγιεινή και ασφάλεια επισκεπτόμαστε διάφορες βιομηχανίες. Μια από τις βιομηχανίες που έχουμε επιλέξει και ταιριάζει στο δικό μας το αντικείμενο είναι τα Λιπάσματα στην Καβάλα. Όσο αφορά για την άψογη ξενάγηση που έχουμε πάντα και την φιλοξενία.

Επίσης το αντικείμενο που είναι σχετικό με τον κλάδο μας. Τα παιδιά κάθε χρόνο και σε σχέση με την επίσκεψη, την ενημέρωση τους κτλ είναι πάντα πάρα πολύ ικανοποιημένα. Τη θεωρούν μια από τις πάρα πολύ καλές επισκέψεις που κάνουμε στη βιομηχανία.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ. Να απευθύνουμε ευχαριστήριο προς τη διεύθυνση της εταιρίας. Ιδιαίτερα προς την κ. Κουλουρά. Είναι παλιά μας φοιτήτρια. Η ξενάγηση της και η γνώση της όσον αφορά τα θέματα και τις παρουσιάσεις που κάνει στους φοιτητές μας είναι πάρα πολύ αξιόλογες και ενδιαφέρουσες. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε και κάθε χρόνο είμαστε εδώ».

Διαβάστε επίσης