Φοιτητές εθελοντές στην Καβάλα μέσω του Λυκείου των Ελληνίδων

 Φοιτητές εθελοντές στην Καβάλα μέσω του Λυκείου των Ελληνίδων

Το Λύκειο των Ελληνίδων φιλοξενεί στην Καβάλα 19 φοιτητές από το εξωτερικό, όλοι τους εθελοντές που ήρθαν στην πόλη μας μέσω της παγκόσμιας οργάνωσης AISEC της οποίας είναι μέλη. Ήρθαν για να δουλέψουν χωρίς να αμειφθούν.

Η εθελοντική τους δουλειά υλοποιείται τελικά μέσω του δήμου Καβάλας και της πρωτοβουλίας του ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη»  για την απασχόληση 100 παιδιών στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι εθελοντές (στη φωτογραφία με την πρόεδρο του Λυκείου Μαρίνα Φιλιππίδου) διαμένουν στο ΤΕΙ. Διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους στην πόλη από το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, το οποίο και ευχαριστούν.

Κάθε μέρα βρίσκονται στο 15ο Δημοτικό Σχολείο όπου υλοποιείται το πρόγραμμα του δήμου,  ταυτόχρονα πληροφορούνται στοιχεία για την περιοχή που τους φιλοξενεί.

Γνωρίζουν την πόλη και το νομό Καβάλας ενώ στο πρόγραμμα είναι να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ Cosmopolisαπό σήμερα. Η άφιξη αυτών των εθελοντών έγινε μέσω της παγκόσμιας οργάνωσης και του Λυκείου των Ελληνίδων . Το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας αμέσως διέθεσε την ομάδα στο δήμο Καβάλας. Α

ποδεικνύεται ότι το Λύκειο έχει και άλλα σχέδια στο μυαλό του, υλοποιεί συνεχώς καινούργια πράγματα και δεν μόνο εκδηλώσεις με χορούς κτλ. Απλώνει τη δράση του σε όλη την κοινωνία με ποικίλους τρόπους. Αυτή η καινοτομία πρόκειται να συνεχιστεί το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης