• 25 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις Εριφυλλίδη για το χθες και το σήμερα της Τ.Α. και του Δήμου Καβάλας

 Δηλώσεις Εριφυλλίδη για το χθες και το σήμερα της Τ.Α. και του Δήμου Καβάλας

Η εποχή που Δήμαρχος Καβάλας ήταν ο Στάθης Εριφυλλίδης επανέρχεται στο μυαλό μας αυτή την περίοδο. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον,  συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη εκδήλωση αδελφοποίησης της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη,  εκδήλωση που έγινε επί των ημερών του. Δεύτερον,  πραγματοποιείται από σήμερα το φεστιβάλ Cosmopolis . Το οποίο πρώτη φορά ο Στάθης Eριφυλλίδης διοργάνωσε στη συνοικία της Παναγίας. Λογικό είναι λοιπόν να απευθυνθούμε στον πρώην Δήμαρχο, να του ζητήσουμε να μας μιλήσει και για την αδελφοποίηση με τη Νυρεμβέργη αλλά και για το Φεστιβάλ Cosmopolis.

O κ. Eριφυλλίδης που είναι πάντα πρόθυμος να μιλήσει για το παρελθόν της πόλης όπως ο ίδιος το βίωσε,  είπε για την αδελφοποίηση με το δήμο της Νυρεμβέργης: «Όντως η προετοιμασία και προεργασία της έγινε επί Αθανασιάδη το 98. Τότε έγινε και το πρώτο ταξίδι στη Νυρεμβέργη. Επί των ημερών μας προχωρήσαμε το όλο θέμα. Τα οφέλη είναι μεγάλα και σε πολλούς τομείς. Για να λέμε την αλήθεια η Νυρεμβέργη βοήθησε την Καβάλα, εμείς όχι και τόσο. Σας θυμίζω διαδικασίες επιμόρφωσης προσωπικού του δήμου αλλά και δωρεές προς το Δήμο Καβάλας. Οι άλλες αδελφοποιήσεις που έγιναν επί των ημερών μας δεν ολοκληρώθηκαν. Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρξε κέρδος. Φέρνω ως παράδειγμα την στενή σχέση του δήμου Καβάλας με την πόλη της Βουλγαρίας Γκότσε Ντέλτσεφ».

Σχετικά με το φεστιβάλ Cosmopolis ο Στάθης Eριφυλλίδης θυμάται ότι ήταν μία πρωτοβουλία και  ιδέα του τότε δημοτικού συμβούλου και συνεργάτη του κ.  Βασίλη Μαρούλα. Θυμάται επίσης ότι την ιδέα πρώτη φορά υλοποίησε η τότε δημοτική επιχείρηση ΔΑΝΕΚ (η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε Δημωφέλεια). Ο πρώην Δήμαρχος δεν ξεχνά ότι εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων μία φορά επί των ημερών του το Cosmopolis δεν έγινε. Διαπιστώνει ότι ο κόσμος το αγκάλιασε αμέσως, το θέλει και το περιμένει. Πρέπει να συνεχιστεί,  είπε ειδικότερα για το Cosmopolis ο Στάθης Εριφυλλίδης.

Η συζήτηση με τον πρώην δήμαρχο Καβάλας επεκτάθηκε και σε θέματα της επικαιρότητας,  θέματα του δήμου Καβάλας και της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.

Για τον «Κλεισθένη» δήλωσε ότι θα υπάρχει δυσκολία στη διοίκηση.

Αναρωτήθηκε: «Πώς θα συμπράξουν αυτοί που ήταν αντίπαλοι στις εκλογές;  Πώς θα συνεργαστούν μετά τα όσα μεταξύ τους μεσολάβησαν;». Συμπλήρωσε: «Ότι και να κάνει η κυβέρνηση -εννοώ τις αλλαγές στο νόμο- δεν μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς μέσα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Σε πολλές περιπτώσεις η διοίκηση είναι και θα παραμείνει μειοψηφία.

Στο Θόδωρο Μουριάδη λέω ότι πρέπει να εξασφαλίσει πάση θυσία συνεργασία. Για την παράταξη της κ. Τσανάκα -λόγω της αποχώρησης της το 2023-  εκτιμώ ότι η ομάδα με την αποχώρηση του επικεφαλής δεν θα έχει συνέχεια. Είναι νωρίς να σας πω τι θα γίνει το 2023 για τον υποψήφιο ή τους υποψήφιους της ΝΔ στην Καβάλα.

Μπορεί να μην υπάρχει και κανείς υποψήφιος νεοδημοκράτης το 2023. Μπορεί να εμφανιστεί ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος υποψήφιος δήμαρχος. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί ο γιος μου Γιάννης. Δείχνει κάτι τέτοιο με την κινητικότητα που αναπτύσσει. Δείχνει ότι ίσως να τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο». (Φωτογραφία από το πρώτο Cosmopolis, το οποίο οργανώθηκε όταν δήμαρχος Καβάλας ήταν ο Στάθης Εριφυλλίδης).

Διαβάστε επίσης