• 6 Δεκεμβρίου 2023,

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Ζυγό

 Φωτορεαλιστική απεικόνιση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Ζυγό

Το υφιστάμενο καταφύγιο ζώων του Δήμου Καβάλας, δεν καλύπτει τις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις και δεν μπορεί να αποκτήσει τις αναγκαίες υποδομές φροντίδας των ζώων, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο καταφύγιο ζώων συντροφιάς.

Για την αντιμετώπιση αυτής της αδυναμίας, ο Δήμος Καβάλας δημιουργεί ένα νέο, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων καταφύγιο ζώων συντροφιάς στο Αγρόκτημα Ζυγού Δήμου Καβάλας, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων και πολλές φορές επιθετικών ζώων που κυκλοφορούν στο Δήμο μας.

Δημιουργούμε στο νέο καταφύγιο ένα σύγχρονο κέντρο περίθαλψης, κτηνιατρικής φροντίδας, ελέγχου του πολλαπλασιασμού των ζώων, στέγασης, αντιμετώπισης ασθενειών και κυρίως εκπαίδευσης των ζώων για την επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον, στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που εξασφαλίζει την προστασία και ασφάλεια των δημοτών μας.

Το νέο σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο 11.197,68 τ.μ. του Δήμου Καβάλας, που δεν αποτελεί χώρο εναπόθεσης ψυχών, αλλά φροντίδας, ασφάλειας και εκπαίδευσης.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης