• 24 Απριλίου 2024,

Φούντωμα και ξεφούντωμα μέσα στο Γενάρη !

 Φούντωμα και ξεφούντωμα μέσα στο Γενάρη !

Σύμφωνα με τους ειδικούς μέσα στην Ιανουάριο ίσως και με την άφιξη των Αλκυονίδων  να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η κατάσταση όσο αφορά τον αυξημένο αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων.

Είναι όλοι αισιόδοξοι παρά την εκρηκτική έκρηξη της «ΟΜΙΚΡΟΝ» ότι προσεχώς θα πάμε πολύ καλύτερα και ότι γενικότερα οδεύουμε προς εκτόνωση.

Η «ΟΜΙΚΡΟΝ» τελικά έχει πιο ήπια συμπτώματα και δεν έχει πυρετό.

Έχει βήχα ξηρό ,έχει κόπωση , έχει κομμάρες αλλά δεν έχει πυρετό που σημαίνει ότι είναι πολύ λιγότερες οι πιθανότητες να στραβώσει κάτι και να χρειαστεί νοσηλεία αυτός που νοσεί από την «ΟΜΙΚΡΟΝ».

Σε γενικές γραμμές η «ΟΜΙΚΡΟΝ» είναι μία μετάλλαξη που δεν μας χαλάει καθόλου και φέρνει πιο κοντά το τέλος της πανδημίας αρκεί να μην μας προκύψει στο παρά πέντε καμία άλλη χειρότερη μετάλλαξη  από την «ΟΜΙΚΡΟΝ» αφού αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι.

 

Όπως πολύ καλά είχαμε προβλέψει πάλι μέσα από αυτή εδώ την σελίδα, μετά το τελευταίο lockdown, ότι οι πρώτοι που θα διαμαρτυρόταν αν ερχόταν νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ήταν οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι με την στάση τους στην ουσία προκαλούν αυτά τα μέτρα αφού αν είχανε εμβολιαστεί όλοι δεν θα υπήρχε αυτή η ανάγκη των περιορισμών.

Και ο ανεμβολίαστος έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει αλλά δεν έχει δικαίωμα να γκρινιάζει για τους περιορισμούς και τα μέτρα που θα είχαμε αποφύγει αν ήταν μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων.

 

Μέσα στα συμπτώματα της «ΟΜΙΚΡΟΝ» είναι και η υπνωτική παράλυση.

Είναι ένα σύμπτωμα που επηρεάζει όσους νοσούν από την «ΟΜΙΚΡΟΝ» και εμφανίζεται στην φάση του λήθαργου πριν αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους ψυχολόγους αυτή η παράλυση οφείλεται στον αποσυντονισμό  που προκαλείται από την νόσο στο  εγκέφαλο και παρουσιάζει  το σώμα μας αυτή την αδυναμία να ακολουθήσει τις εντολές τους εγκεφάλου.

 

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Αυστραλία και Σερβία  έχει προκαλέσει η απόφαση  απέλασης του κορυφαίου τενίστα Νόβακ Τζοκοβιτς  από την χώρα των καγκουρό λόγω της άρνησης του να εμβολιαστεί κατά της covid – 19.

Αυτή η άρνηση του δεν του επιτρέπει να πάρει μέρος  στο Australian Open  που εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκαθαρίσει οι διοργανωτές ότι όλοι οι αθλητές προκειμένου να συμμετέχουν στο τουρνουά θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Ο Νόβακ δεν εμβολιάστηκε και προσπάθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα με ιατρική εξαίρεση !!!

Αυτό ξεσήκωσε , όπως ήταν αναμενόμενο , θύελλα διαμαρτυριών και έτσι φτάσαμε όχι μόνο στην μη συμμετοχή του κορυφαίου αθλητή στο συγκεκριμένο τουρνουά αλλά και στην απέλαση του από την χώρα.

Τελικά όπως αποδεικνύεται ο Τζόκοβιτς είναι φανατικός αρνητής του εμβολίου και δεν χρειάζεται να κρύβεται.

Όταν έχεις κάνει μία συγκεκριμένη επιλογή καλό είναι να την υποστηρίζεις κιόλας και όχι να κρύβεσαι διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

 

Από  τα μέσα αυτής της εβδομάδας ο καιρός θα αγριέψει ακόμα περισσότερο και μπορεί να έχουμε και τις πρώτες ήπιες χιονοπτώσεις.

Πάντα στην Ελλάδα ο χειμώνας ξεκινάει μετά τις γιορτές.

 

Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης