• 19 Απριλίου 2024,

Φυτοτεχνική αποκατάσταση στη ζώνη διέλευσης του ΤΑΡ

 Φυτοτεχνική αποκατάσταση στη ζώνη διέλευσης του ΤΑΡ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε  ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 406.000 ευρώ περίπου, που θα εκτελεστεί στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καβάλας κι έχει σχέση με το έργο του αγωγού ΤΑΡ. Πρόκειται για τις εργασίες αποκατάστασης της ζώνης διέλευσης του αγωγού. Πριν την Αποκεντρωμένη το έργο εγκρίθηκε και από τις υπηρεσίες του Δασαρχείου. Ουσιαστικά πρόκειται για αυτά που θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση του έργου δηλαδή τις εργασίες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος. Το έργο θα εκτελέσει εταιρία συνεργάτης του ΤΑΡ, η οποία και θα το πληρώσει.

Σκοπός εκτέλεσης του έργου είναι, η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην ζώνη κατάληψης του Αγωγού Φυσικού Αερίου, εντός εκτάσεων αρμοδιότητας του ∆ασαρχείου Καβάλας. Για την αποκατάσταση της έκτασης με την μελέτη που εγκρίθηκε προτείνονται εργασίες φύτευσης 5.520 τεμ. δέντρων και 11.804 τεμ. θάμνων σε επιφάνεια εμβαδού 140.730 τ.μ., καθώς και υδροσπορά σε επιφάνεια εμβαδού 53.676,15 τ.μ.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες: Προπαρασκευή του εδάφους για τη φύτευση. ∆ιάνοιξη λάκκων και φυτεύσεις- Συνολικά θα διανοιχθούν 17.324 λάκκοι φύτευσης, στους οποίους θα φυτευτούν διαφορετικά είδη κατά φυτευτικές ενότητες από αυτόχθονα είδη της περιοχής σύμφωνα με τον πίνακα που προτείνεται στην μελέτη. Τα δενδρύλλια θα υποστυλωθούν με πασσάλους. Περιποίηση και συντήρηση φυτεύσεων- Συνολικά θα γίνουν είκοσι τέσσερα (24)

ποτίσματα, δέκα (10) ποτίσματα κατά το πρώτο έτος από την φύτευση και από επτά (7)ποτίσματα κατά τα επόμενα δύο έτη κατά τους μήνες Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο. Επιπλέον θα γίνουν συνολικά έξι (6) σκαλίσματα, από δύο (2) κάθε έτος και συνολικά έξι (6) λιπάνσεις, από δύο (2) κάθε έτος. Υδροσπορά με τη χρήση υδροσπορέα, με μίγμα σπόρων σύμφωνα με τον πίνακα που προτείνεται στη μελέτη. Περιποίηση και συντήρηση υδροσποράς- Συνολικά θα γίνουν δεκαπέντε (15) ποτίσματα, πέντε (5) κατά έτος κατά τους μήνες Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε χρονικό διάστημα τριών ετών. Κατά το πρώτο έτος θα εκτελεστούν οι εργασίες διαμόρφωσης της επιφάνειας και οι εργασίες φύτευσης ενώ τα επόμενα δύο έτη θα εκτελούνται οι εργασίες περιποίησης και συντήρησης. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει από την Κοινοπραξία εταιριών J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. και Bonatti  Spa και η δαπάνη για την υλοποίησή του θα καλυφθεί από την ίδια.

Διαβάστε επίσης