• 1 Ιουνίου 2023,

Γ` Εθνική: Η πρώτη σέντρα στις 25 Σεπτεμβρίου με ΑΟΚ και Βύρωνα, ερωτηματικό με Νέστο και Ορφάνι

 Γ` Εθνική: Η πρώτη σέντρα στις 25 Σεπτεμβρίου με ΑΟΚ και Βύρωνα, ερωτηματικό με Νέστο και Ορφάνι

Η Γ’ Εθνική έχει τεθεί σε αναμονή λόγω των δικαστικών αποφάσεων που έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η προηγούμενη σεζόν ενώ παραμένει μια εκκρεμότητα.

Ωστόσο η Επιτροπή Διοργανώσεων πήρε αποφάσεις, δίνοντας το πλαίσιο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Αρχικά αποφάσισε να δώσει παράταση στη δήλωση συμμετοχής των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα, έως 22 Αυγούστου.

Η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αποφασίστηκε 25/9. Πάντως, ο τρόπος διεξαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς οι 76 ομάδες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά ίσως δε δηλώσουν όλες, θα χωριστούν σε 4 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι τέσσερις πρωταθλητές θα προβιβάζονται απευθείας και χωρίς μπαράζ στη Super League 2, ενώ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζεται θα καθοριστεί μόλις «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να αρθεί ο περιορισμός της ηλικίας των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Γ’ Εθνική, που ήταν έως 28 ετών, ενώ θα επιτρέπεται να δηλώνονται 5 ποδοσφαιριστές άνω των 34 ετών.

Από το νομό μας σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του ΑΟΚ και του Βύρωνα, ενώ περιμένουν την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Νέστος και ΜΑ Ορφανίου.

Διαβάστε επίσης