• 24 Απριλίου 2024,

Γ. Παπαφιλίππου: Ψάχνουμε τη χρυσή τομή για ΝΟΚ-ΟΘΑΚ

 Γ. Παπαφιλίππου: Ψάχνουμε τη χρυσή τομή για ΝΟΚ-ΟΘΑΚ

Για όλα τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε τη Δευτέρα σχετικά με τα θέματα των δρομολογίων του υδροπτέρυγου, αλλά και των κτηρίων ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Με την ίδια συνέντευξη ο κ. Παπαφιλίππου επιβεβαίωσε ότι επίκειται επίσκεψη στην Καβάλα του Υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναφέρθηκε στα διόδια τώρα που επανέρχονται δριμύτερα με επικαιροποιημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ με την Υπουργό Πολιτισμού εξήγησε ότι μέσω αυτών των συναντήσεων χαράσσεται η πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης. Όπως είπε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν αρμοδίως την Υπουργό Πολιτισμού, θέτοντας όλα τα ζητήματα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Καλούμενος να μιλήσει περισσότερο συγκεκριμένα για τα θέματα τα οποία έθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ο Γιώργος Παπαφιλίππου προτίμησε να μην απαντήσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίσημες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν εκ μέρους της Υπουργού εν ευθέτω χρόνο.

Αναφορικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του υδροπτέρυγου ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε ότι υπήρξαν πολλά και μεγάλα εμπόδια τα οποία όμως ξεπεράστηκαν. Το μείζον πρόβλημα λύθηκε, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου θα αρχίσουν πολύ σύντομα κι απομένουν μόνο κάποιες τυπικές διαδικασίες.

Για τον Δήμο Θάσου, ο κ. Παπαφιλίππου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκειμένου η μαρίνα στο Λιμένα να παραχωρηθεί στο δήμο και να διοικηθεί από αυτόν.

Σχετικά με τα διόδια στην παράκαμψη, ο βουλευτής θύμισε ότι ο Υπουργός κ. Σπίρτζης διαφωνεί. Ελπίζω ότι οι εξαγγελίες του θα γίνουν πράξη, παρατήρησε ο Γιώργος Παπαφιλίππου, εννοώντας τα αναλογικά διόδια, την πιο δίκαιη χρέωση που σύμφωνα με το σκεπτικό του θα προλάβει τη λειτουργία του σταθμού διοδίων της παράκαμψης.

Αναφορικά με τα κτήρια του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ ο Γιώργος Παπαφιλίππου επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση και συζήτηση με το υπουργείο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Ζήτησε ωστόσο περισσότερο χρόνο, καθώς η λύση ή η παρέμβαση του υπουργείου αναμένεται στις αρχές Μαρτίου. Τέλος, στο νομοσχέδιο του ίδιου υπουργείου για το νέο λιμάνι και την ιδιωτικοποίησή του μέσω των υποπαραχωρήσεων, ο βουλευτής δήλωσε ότι το νέο νομοσχέδιο που συζητείται ήδη σε επιτροπές της βουλής δίνει λύσεις σε διάφορα ζητήματα. Σχόλιο που ήταν ακριβώς το ίδιο και για το νομοσχέδιο το οποίο αναφέρεται στη διαδικασία για τις πρακτικές εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης.

Διαβάστε επίσης