Η πεσμένη γέφυρα βασικό επιχείρημα για να μην λειτουργήσουν τα λάθος διόδια

 Η πεσμένη γέφυρα βασικό επιχείρημα για να μην λειτουργήσουν τα λάθος διόδια

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, καθώς εκεί η δημοτική επιχείρηση θα προβάλει τον Δήμο Καβάλας. Για πρώτη φορά η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ συμμετέχει σε τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ και η κ. Ιωσηφίδου έκρινε ορθό να είναι παρούσα και προσωπικά.

Το θέμα για το οποίο ρωτήθηκε σχετίζεται με τα διόδια στην παράκαμψη, τώρα που επικαιροποιήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων του έργου. Η κ. Ιωσηφίδου δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την ίδια υπόθεση, παρακολουθώντας τις γραφειοκρατικές εξελίξεις του θέματος. Θύμισε τι ενέργειες που ήδη έγιναν και εξήγησε ότι στο εξής και αφού η Εγνατία Οδός ΑΕ επιμένει στα εσφαλμένα διόδια, ο Δήμος Καβάλας θα χρησιμοποιήσει το μεγάλο του επιχείρημα, δηλαδή τη γέφυρα που κατέρρευσε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο και το πόσο επηρέασε τις κυκλοφορικές συνθήκες της πόλης.

Αρχικά η Αναστασία Ιωσηφίδου δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Στείλαμε εγκαίρως τις αντιρρήσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του Δήμου Καβάλας στο υπουργείο ενώσω συζητούνταν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι του έργου. Επί της ευκαιρίας αναφερθήκαμε και στη γέφυρα που κατέρρευσε. Γενικότερα έχουμε ενημερώσει τα υπουργεία σχετικά με τα δεδομένα που δημιουργεί γέφυρα που έπεσε. Δεν εφησυχάζουμε επειδή το έργο των διοδίων με τη νέα απόφαση θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένη έκταση. Ας αναλογιστεί το κράτος πόσο θα κοστίσει η κατασκευή των διοδίων καθώς επίσης και πόσο θα πληρώσει η Εγνατία Οδός στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ώστε να την αποζημιώσει και προκειμένου να επαναφέρει την περιοχή στην προηγούμενή της κατάσταση».

Η Αναστασία Ιωσηφίδου εννοεί ότι τελικά η Εγνατία Οδός θα χρυσοπληρώσει τα συγκεκριμένα διόδια, ενώ στο μεταξύ ο χρόνος θα τρέχει ώστε να λειτουργήσει πέραν του μετωπικού το αναλογικό σύστημα. Η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης θύμισε ότι η αίτηση ακύρωσης της αρχικής απόφασης για το σταθμό των διοδίων στην παράκαμψη πρόκειται να συζητηθεί στις 20 Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι νέοι όροι, σημείωσε η κ. Ιωσηφίδου, που περιλαμβάνονται στην εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετίζονται με την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της, η κ. Ιωσηφίδου υπογράμμισε ότι το μεγάλο επιχείρημα του Δήμου Καβάλας ώστε να σταματήσει τα συγκεκριμένα διόδια είναι οι ισχύουσες κυκλοφοριακές δυσκολίες εντός της πόλης λόγω κατάρρευσης της γέφυρας.

 

******

Διαβάστε επίσης