Στο νέο λιμάνι ο εκτελωνισμός προϊόντων

 Στο νέο λιμάνι ο εκτελωνισμός προϊόντων

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες έχει διαφοροποιηθεί η διαδικασία για τον εκτελωνισμό προϊόντων που εισάγονται ή εξάγονται από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Οι έλεγχοι στα φορτηγά αυτοκίνητα που κουβαλούν αυτά τα προϊόντα δεν πραγματοποιούνται στον χώρο του κεντρικού λιμανιού, μπροστά από το τελωνείο, αλλά σε περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του λιμανιού Φίλιππος Β’.

Όλοι έχουν προσαρμοστεί στην καινούργια διαδικασία, λόγω της οποίας τα φορτηγά αυτοκίνητα δεν εισέρχονται στο κέντρο της πόλης αλλά μέσω του κόμβου των Άσπρων Χωμάτων κινούνται προς το νέο λιμάνι. Τα αναμενόμενα προβλήματα, λύθηκαν την πρώτη ημέρα εφαρμογής της νέας διαδικασίας. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι τα φορτηγά που εκτελωνίζουν τα προϊόντα τους σε καθημερινή βάση είναι λίγα.

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία αφού η έγκριση που έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αφορά σε σύντομο χρονικό διάστημα του υπολοίπου της χειμερινής περιόδου. Δεν αποκλείεται λοιπόν τον τρέχοντα ή τον επόμενο μήνα η υπερκείμενη αρχή του τελωνείου Καβάλας ΑΑΔΕ να επανέλθει, ζητώντας ο εκτελωνισμός των φορτίων να επιστρέψει στο χώρο μπροστά από το τελωνείο.

Διαβάστε επίσης