Γάμοι, κηδείες και σχολεία αύξησαν τα κρούσματα στη Θάσο

 Γάμοι, κηδείες και σχολεία αύξησαν τα κρούσματα στη Θάσο

Ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου -εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση- Λάμπρος Λαμπρινίδης ρωτήθηκε χθες από την Πρωινή για την αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού στο νησί.

Μία αύξηση αξιοπρόσεκτη το τελευταίο διάστημα. Αναφέρθηκε σε κοινωνικά γεγονότα, γάμους και κηδείες, που όπως είπε προκάλεσαν αυτήν την μεγάλη αλλαγή. Δεν είναι ο μόνος. Την ίδια εξήγηση δίνουν και άλλοι παράγοντες της Θάσου.

Ο κ. Λαμπρινίδης μνημόνευσε επίσης αρκετά κρούσματα στα σχολεία, γεγονός και αυτό αναμενόμενο αφού το ίδιο πράγμα συμβαίνει -όσον αφορά τους μαθητές των σχολείων- σε όλο το Νομό.

Ο κ. Λαμπρινίδης έσπευσε να εξηγήσει ότι η αναφορά του σε γάμους και κηδείες που έγιναν πρόσφατα στο νησί, δεν ήταν τυχαία και δεν έγινε προκειμένου να περιγράψει αορίστως την κατάσταση. Όπως φαίνεται είχε και έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα μυστήρια, γάμους και κηδείες που συγκέντρωσαν πολύ κόσμο. Δημιούργησαν δηλαδή καταστάσεις συνωστισμού.

Στο μεταξύ η Θάσος που από την Τετάρτη είναι σε «βαθύ κόκκινο» δείχνει να αντιδρά. στο πρόβλημα.

Συμπέρασμα που προκύπτει από την αύξηση της διαδικασίας του εμβολιασμού. Έτσι την ίδια ημέρα δηλαδή την Τετάρτη, έγιναν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου 165 εμβόλια. Αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος που παραπέμπει για τη Θάσο, στην εποχή της αρχής της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Από αυτά τα 165 εμβόλια, 40 αφορούν πολίτες που εμβολιάστηκαν την πρώτη δόση. 121 πολίτες έκαναν την τρίτη και αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Με λίγα λόγια στη Θάσο υπάρχει μία κινητικότητα ώστε να τηρούνται καλύτερα τα μέτρα αλλά και μία αύξηση των εμβολιασμών που σημαίνει ότι και στο νησί υπάρχουν άνθρωποι που πείθονται με καθυστέρηση ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη μέθοδος να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης