Μαζική συμμετοχή της εστίασης στην απεργία της Τρίτης

 Μαζική συμμετοχή της εστίασης στην απεργία της Τρίτης

Το σωματείο των Καφεζυθοπωλών του Νομού Καβάλας ξεκίνησε χθες εξόρμηση προκειμένου να γνωστοποιήσει στα μέλη του την κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης.

Δουλειά όπως αποδεικνύεται αρκετά εύκολη. Οι επαγγελματίες της εστίασης γνωρίζουν, συμφωνούν και συμμετέχουν πρόθυμα. Άλλωστε η διαμαρτυρία με κλειστά τα μαγαζιά είναι γεγονός πανελλαδικό. Προβάλλεται και θα προβληθεί ευρύτερα μέχρι να πραγματοποιηθεί.

Χθες λοιπόν αντιπροσωπεία της διοίκησης του τοπικού σωματείου περπάτησε στο κέντρο της πόλης. Μίλησε με συναδέλφους, μοίρασε την αφίσα που ζήτησε να μπει σε εμφανές σημείο κάθε μαγαζιού. Το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί ίδια εξόρμηση στην Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη.

Και από εκεί οι επαγγελματίες του κλάδου είναι έτοιμοι. Είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τα μαγαζιά τους την προσεχή Τρίτη. Ταυτόχρονα δηλώνουν πρόθυμοι να βρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία του Καπνεργάτη.

Ένα άλλο σημείο της κινητοποίησης αφορά συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών, άλλων ή «κοντινών» στις καφετέριες κλάδων. Φαίνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα συμπαρασταθεί, θα είναι στην συγκέντρωση στην πλατεία αλλά μαγαζιά δεν θα κλείσει.

Το γεγονός οφείλεται στην γενικότερη στάση που κρατά για το θέμα η ΕΣΕΕ. Φέρεται να υποστηρίζει αλλά να μην συμμετέχει στο ουσιαστικό μέρος της δράσης. Το τοπικό σωματείο αντίθετα ήρθε σε συνεννόηση με εστιάτορες και ψητοπωλεία. Συμμετέχουν και αυτά. Απευθύνεται σε ζαχαροπλαστεία και αρτοποιία ώστε την Τρίτη να αποφύγουν να προσφέρουν καφέ.

Χθες ο Γιώργος Βαφείδης, πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών του Ν. Καβάλας, έδωσε συνέντευξη στην Πρωινή και μεταξύ άλλων είπε:

«Την Τρίτη εμείς σίγουρα θα κλείσουμε. Γενικότερα η εστίαση. Δεν αναφέρομαι μόνο στα μέλη του σωματείου μας.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση γίνεται σε συνεργασία και με τους εστιάτορες – ψητοπώλες του Ν. Καβάλας. Προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης τη Δευτέρα το πρωί (8/11). Πάντα σε συνεννόηση με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο. Λάβαμε αυτήν την απόφαση. Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε η άκαρπη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι μας στην Αθήνα τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τους αρμόδιους Υπουργούς. Αυτούς που ασχολούνται με θέματα της πανδημίας.

Τα μαγαζιά μας θα είναι κλειστά όλη την ημέρα. Η απεργία είναι 24ωρη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Θέλουμε να πετύχει. Για αυτό καλούμε τα μέλη μας, τον κόσμο της εστίασης να συμμετέχουν. Έγινε συζήτηση και με τον Εμπορικό Σύλλογο. Υπάρχει διάθεση αλλά δεν ξέρω τι οδηγίες θα δοθούν από την Ομοσπονδία σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας. Η ΕΣΕΕ.

Εμείς θέλουμε να κλείσουν τα καταστήματα όλο το 24ωρο. Επίσης ζητήσαμε από το σωματείο των ζαχαροπλαστών και των αρτοποιών την μέρα της κινητοποίησης να μην σερβίρουν καφέ. Ως στήριξη και συμπαράσταση στη δράση μας. Θέλουμε εκείνη την ημέρα η εστίαση να απέχει. Σε όλους τους χώρους. Τους καθαρά χώρους εστίασης και τους μικτούς».

Διαβάστε επίσης