• 16 Απριλίου 2024,

Γεμάτο χθες το Νοσοκομείο με περιστατικά κορωνοϊού

 Γεμάτο χθες το Νοσοκομείο με περιστατικά κορωνοϊού

Μία ακόμη δύσκολη ημέρα ήταν η χθεσινή ως προς την πανδημία, τόσο για τη χώρα όσο και ειδικότερα για το Ν. Καβάλας.

Οι ελπίδες που συνεχώς ανακύπτουν για την εκτόνωση της κατάστασης αποδεικνύονται φρούδες. Η πανδημία συνεχώς επανέρχεται, ξεπερνά προηγούμενα ρεκόρ αφού δημιουργεί νέα. Για το Ν. Καβάλας οι αρμόδιοι πλέον επικαλούνται μια σχετική σταθεροποίηση, η οποία εξηγούν ότι τους ικανοποιεί.

Μέχρι πρότινος περίμεναν βελτίωση και μείωση των κρουσμάτων. Κι επειδή αυτό δεν θα συμβεί άμεσα, ικανοποιούνται από την σταθεροποίηση…. Το μη χείρον βέλτιστον, που λέει κι λαός μας. Χθες λοιπόν το μεσημέρι στην κλινική του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι. Και τα 43 ήταν γεμάτα. Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου το ίδιο. Όλα γεμάτα. Και τα 7. Τα δε τεστ που έκανε χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου (100 στον αριθμό), εντόπισε 16 νέα περιστατικά.

Θυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο έχει σε ετοιμότητα κι άλλες κλίνες κορωνοϊού, οι οποίες όπως φαίνεται πάλι θα χρησιμοποιηθούν. Βρίσκονται στον 3ο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αργότερα χθες το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 84 κρούσματα για την ΠΕ Καβάλας, εκ των οποίων τα 8 στη Θάσο. Πρώτος σε κρούσματα Νομός της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι πάντα αυτός του Έβρου. Χθες είχε 186. Οι υπόλοιποι Νομοί κινήθηκαν χθες λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα συνηθισμένα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του Ν. Καβάλας, η προαναφερθείσα σταθερότητα ως προς τα κρούσματα προκύπτει και στα σχολεία. «Ίσως τα πράγματα στα σχολεία να είναι και λίγο καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες», σχολιάζουν όσοι κάθε μέρα παρακολουθούν τα κρούσματα στους μαθητές.

Διαβάστε επίσης