Γέμισαν και τα κοιμητήρια των Κρηνίδων!

 Γέμισαν και τα κοιμητήρια των Κρηνίδων!

Ομόφωνη απόφαση έλαβε αρχές του μήνα το Τοπικό Συμβούλιο των Κρηνίδων. Αποδέχθηκε πλήρως την εισήγηση της προέδρου του κ. Φαλακρίδου Παρασκευής μιας και τα κοιμητήρια των Κρηνίδων γέμισαν.

Η εισήγηση της που εγκρίθηκε ώστε να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο (αυτό θα λάβει την τελική απόφαση) ανέφερε τα εξής: « Λόγω της πληρότητας που παρουσιάζει το υφιστάμενο κοιμητήριο στην Δημοτική Κοινότητα Κρηνίδων (δεν υπάρχουν πλέον κενές θέσεις για ενταφιασμό νεκρών) υπάρχει άμεση ανάγκη επέκτασης του υπάρχοντος χώρου.

Για το λόγω αυτό κρίνεται απαραίτητη η αγορά ακινήτων (αγροτεμαχίων) πλησίον του υφιστάμενου κοιμητηρίου για την κάλυψη αυτής της ανάγκης. Τα μοναδικά κατάλληλα ακίνητα με σκοπό τη χρήση που προαναφέρθηκε είναι τα υπ’ αριθμ. 868 και 869 αγροτεμάχια, στη δυτική πλευρά του κοιμητηρίου διότι είναι τα πλησιέστερα τεμάχια προ το υφιστάμενο κοιμητήριο, τα μόνα εφαπτόμενα σ’ αυτό και διαθέσιμα προς πώληση από τους κατόχους τους για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, όπως αυτά αποτυπώνονται στο απόσπασμα χάρτη που υποβάλω».

Ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κι άλλες δημοτικές κοινότητες του Δήμου Καβάλας. Η λύση είναι παντού ίδια, επέκταση των υφιστάμενων κοιμητηρίων. Όπου αυτή δεν είναι εφικτή, δημιουργούνται νέα κοιμητήρια σε άλλο σημείο της κάθε δημοτικής κοινότητας.

(φωτογραφεία αρχείου του πρώην δημαρχείου Κρηνίδων)

Διαβάστε επίσης