• 4 Μαΐου 2024,

Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Καβάλας: Ναι στην αξιολόγηση, όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων

 Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Καβάλας: Ναι στην αξιολόγηση, όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αυλή του 6ου Λυκείου Καβάλας γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ.

Η προσέλευση με βάση τα δεδομένα της εποχής, κρίνεται ικανοποιητική καθώς στη συνέλευση που έγινε εκτός ωραρίου συμμετείχαν 60 περίπου καθηγητές και καθηγήτριες. Βασικό θέμα συζήτησης η διαδικασία της αξιολόγησης.

Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων για κάθε εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικής μονάδας. Δήλωσαν ότι συμφωνούν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, όχι όμως στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Αυτήν την απόφαση θα μεταφέρει στην Αθήνα- στη συνέλευση των προέδρων- ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ κ. Σωτήρης Τότης. Η συνέλευση θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη καθηγητές από την Καβάλα Θα λάβουν μέρος σε διαδικτυακή συνέλευση όπου θα παρίσταται αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Και εκεί θα γίνει  συζήτηση για την αξιολόγηση.

Η Ομοσπονδία δια εκπροσώπων της θα υποδείξει τα επόμενα βήματα για την κλιμάκωση δράσης.

Οι καθηγητές γνωρίζουν ότι το ίδιο θέμα παρουσιάζει και νομική πλευρά. Στη γενική συνέλευση της Τετάρτης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, η τράπεζα θεμάτων για μαθητές πρώτης και δεύτερης τάξης Λυκείου, η λειτουργία των σχολείων με τα νέα δεδομένα για την πρόληψη του κορωνοϊού κτλ.

Στη συνέλευση έγινε γνωστό από καθηγητές ότι υπάρχουν κρούσματα σε δύο λύκεια της πόλης.

Τα οποία ωστόσο αναφέρονται ότι εντοπίστηκαν πριν τον αγιασμό. Πριν την επαναλειτουργία των σχολείων αρχή της εβδομάδας. Όλα τα σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) του Νομού Καβάλας ακολουθούν τις οδηγίες με τα προβλεπόμενα τεστ των μαθητών και εκπαιδευτικών δύο φορές την εβδομάδα. Αυτά τα τεστ έχουν σχέση με εκπαιδευτικούς και μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο Νομό Καβάλας υπάρχουν περισσότεροι από 10 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης- αρνητές της διαδικασίας του εμβολιασμού. Δεν έλαβαν μέρος στη συνέλευση της περασμένης Τετάρτης. Ενημέρωσαν την διοίκηση της ΕΛΜΕ πρόσφατα, στην οποία δήλωσαν ότι τις απόψεις τους (κατά του εμβολιασμού) δέχονται αρκετοί καθηγητές μέσης εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας. Γεγονός που ελέγχεται για την ακρίβεια του.

Πάντως αυτοί οι καθηγητές εργάζονται κανονικά μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας rapid test. Ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και στα σχολεία και ειδικότερα στους εκπαιδευτικούς


Υπενθύμιση σχετικά με την προμήθεια και τη διενέργεια self-test μαθητών και rapid test εκπαιδευτικών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, υπενθυμίζεται ότι: έως και σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου της τρέχουσας και των επόμενων δύο εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών,για την τρέχουσα εβδομάδα οι μαθητές θα πρέπει να διενεργήσουν το δεύτερο self-test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης