• 16 Απριλίου 2024,

Γενική συνέλευση και εκλογές στους επιπλοξυλουργούς

 Γενική συνέλευση και εκλογές στους επιπλοξυλουργούς

Γενική συνέλευση και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποίησαν την Κυριακή τα μέλη του σωματείου Επιπλοξυλουργών Νομού Καβάλας. Η διαδικασία εξ αιτίας κακών καιρικών συνθηκών δεν έγινε στο Ζέφυρο αλλά στο Επιμελητήριο.

Κατά τη διάρκεια της τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα συνωστισμού. Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τον Μάκη Δημητριάδη, τον Λάζαρο Κουμπούλη, τον Νίκο Τσαλίκογλου, τον Αργύρη Σπανίδη, τον Ιωάννη Πιπερίδη, το Μιχάλη Χατζηνικολάου και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο. Εξελέγησαν επίσης τρεις εκπρόσωποι στην ομοσπονδία επαγγελματιών Καβάλας και εκπρόσωποι στην ομοσπονδιακή κλαδική ομοσπονδία.

Η διαδικασία της γενικής συνέλευσης και των εκλογών έγινε δια ζώσης και έτσι ήταν μόνο για εμβολιασμούς. Το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα αύριο Τετάρτη. Ο Μάκης Δημητριάδης που μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για το επάγγελμα είπε ότι η δουλειά των επιπλοξυλουργών αυξήθηκε αμέσως μετά την καραντίνα.

Γεγονός αναμενόμενο καθώς στην περίοδο της καραντίνας οι ξυλουργοί δεν είχαν καθόλου δουλειά. Λόγω της επικείμενης χειμερινής περιόδου εκτιμά ότι έρχεται κάμψη στη δουλειά. Ταυτόχρονα σημειώνει ότι μέσα σε τρία- τέσσερα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μόνο τρεις νέοι επαγγελματίες στο χώρο! Ως πρόβλημα αναφέρεται και στη «μαύρη» εργασία, η οποία υπάρχει και στην πόλη της Καβάλας. Το δε σωματείο προσπαθεί να την αντιμετωπίσει.

Διαβάστε επίσης