• 28 Απριλίου 2024,

Γερμανοί μαθητές στο 1ο ΕΚ Καβάλας

 Γερμανοί μαθητές στο 1ο ΕΚ Καβάλας

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, από 6 έως 17 Νοεμβρίου 2017, υποδέχθηκε Γερμανούς μαθητές και καθηγητές από την Τεχνική Επαγγελματική Σχολή StaatlisheBerufsschuleWeilheimστα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+. Υλοποίησε με επιτυχία Εργαστηριακά μαθήματα στην ειδικότητα των Θερμουδραυλικών.

Οι μαθητές παρακολούθησαν σε συνδιδασκαλία εργαστηριακάμαθήματα μαζί με μαθητές από τα ΕΠΑΛ της Καβάλας.

Κατά την διαμονής τους στην πόλη μας, υλοποιήθηκαν δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια δεσμών φιλίας ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων. Υλοποιήθηκαν δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι Γερμανοί μαθητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας, συμμετείχαν σε εργαστήριο μαγειρικής μαζί με μαθητές του ΔΙΕΚ Καβάλας, όπου παρασκεύασαν ρυζόγαλο, ποντιακό Σιρόν και σπανακόπιτα με φύλλο που “άνοιξαν” υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού-σεφ.

Προς το τέλος της εδώ διαμονής τους, πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας με την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ.

Το 1ο ΕΚ Καβάλας ευχαριστεί την Περιφερειακή Διοίκηση της Καβάλας για την παροχή έντυπου υλικού, τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Καβάλας Ιωσηφίδη Γρηγόριοκαθώς και τον εκπαιδευτικόσεφ Κηπουρό Κωνσταντίνοόπου σε συνεργασία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο μαγειρικής.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους … για την εγκάρδια και πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο

Διευθυντής

 

 

Στέφανος Λ. Ναλμπάντης

Διπλ. Ηλ/γοςΜηχ/κος M.S.c

Διαβάστε επίσης