• 19 Μαΐου 2024,

Για οικονομικούς λόγους ο ΝΟΚ μετατρέπεται σε ΝΟΚ- Αργοναύτες

 Για οικονομικούς λόγους ο ΝΟΚ μετατρέπεται σε ΝΟΚ- Αργοναύτες

Πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας.

Τους τελευταίους μήνες ο ΝΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Τα προβλήματα του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Καβάλας η ζωή του οποίου ξεπερνά τα 70 χρόνια, ξεκίνησαν από την αλλαγή που σημειώθηκε στα ακίνητα που διαχειρίζονταν. Αυτά πέρασαν στην αρμοδιότητα του δημοσίου, ειδικότερα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Τότε ο ΝΟΚ έπαψε να έχει τα έσοδα τα οποία υπολόγιζε.

Ένα μέρος των οποίων χρησιμοποιούνταν για να πληρώνονται χρέη στο δημόσιο. Αφού δεν υπήρχαν τα έσοδα από την εκμίσθωση των ακινήτων ο Όμιλος αποδείχθηκε ασυνεπής στην πληρωμή των χρεών προς το δημόσιο. Με αποτέλεσμα να περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Επειδή αυτό δημιουργούσε συνέπειες και για τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, τα περισσότερα παραιτήθηκαν. Ως μεταβατική περίοδος και χρήσιμη λύση αποδείχθηκε η ιδέα δημιουργίας ενός νέου συλλόγου με την ονομασία «ΝΟΚ Αργοναύτες». Ο σύλλογος αυτός θα αναλάβει να συνεχίσει την παράδοση και την δραστηριότητα του ΝΟΚ. Σχετικές αποφάσεις και συζητήσεις θα γίνουν στη γενική συνέλευση τη Δευτέρα. Στη διάρκεια της και το τμήμα ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ θα μεταφερθεί – σαν καινούργιο τμήμα- στο σύλλογο ΝΟΚ Αργοναύτες.

Πρώτος πρόεδρος του καινούργιου Συλλόγου «ΝΟΚ Αργοναύτες» είναι ο συμπολίτης Πέτρος Χαϊνάς. Είπε στην Πρωινή χθες: «Ο ΝΟΚ υπάρχει μόνο τυπικά. Δεν έχει τίποτα. Είναι λυπηρό για μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 1945. Αυτό έγινε επειδή εξοντώθηκε οικονομικά από το κράτος και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν προηγούμενα χρέη».

Διαβάστε επίσης