• 26 Απριλίου 2024,

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα ; Ο Κοροναϊός έφτασε στην Ιταλία !

 Για ποιον χτυπάει η καμπάνα ; Ο Κοροναϊός έφτασε στην Ιταλία !

Ο α­ριθ­μός των αν­θρώ­πων στην Ι­τα­λί­α που έ­χουν μο­λυν­θεί α­πό το νέ­ο κο­ρο­να­ϊ­ό τε­τρα­πλα­σιά­στη­κε την Πα­ρα­σκευ­ή, λό­γω των νέ­ων κρου­σμά­των στο βό­ρειο τμή­μα της χώ­ρας, με τις αρ­χές να α­πο­φα­σί­ζουν το κλεί­σι­μο σχο­λεί­ων, ε­στια­το­ρί­ων και ε­πι­χει­ρή­σε­ων.

Τα νέ­α κρού­σμα­τα του Covid-19 στην Ι­τα­λί­α, εί­ναι συ­νο­λι­κά 16.

Ει­δι­κό­τε­ρα, 14 α­σθε­νείς βρί­σκο­νται στην πε­ρι­φέ­ρεια της Λομ­βαρ­δί­ας, με πρω­τεύ­ου­σα το Μι­λά­νο, και δύ­ο στην πε­ρι­φέ­ρεια Βέ­νε­το, στην πό­λη της Πά­δο­βας. Πέ­ντε εί­ναι για­τροί και νο­σο­κό­μοι, ε­νώ, ό­πως α­να­κοι­νώ­θη­κε νο­σεί και μια γυ­ναί­κα που κυο­φο­ρεί.

Οι νέ­ες μο­λύν­σεις α­πό τον κο­ρο­να­ϊ­ό γί­νο­νται πλέ­ον α­πό άν­θρω­πό σε άν­θρω­πο στο ε­σω­τε­ρι­κό της χώ­ρας και ό­χι α­πό τα­ξι­διώ­τες προ­ερ­χό­με­νους α­πό την Α­σί­α, γε­γο­νός που ε­ντεί­νει την α­νη­συ­χί­α των πο­λι­τών.

Του­λά­χι­στον 250 άν­θρω­ποι πα­ρα­μέ­νουν σε κα­ρα­ντί­να σε νο­σο­κο­μεί­α της Ι­τα­λί­ας, υ­πό το φό­βο της ε­ξά­πλω­σης του ιο­γε­νούς πα­ρά­γο­ντα Covid-19.

Το θέμα είναι ότι η άφιξη του Κοροναϊού στην γειτονική μας Ιταλία χτυπάει τις καμπάνες και για την δική μας χώρα που αργά η γρήγορα θα μπει στην λίστα των χωρών με τα κρούσματα του ιού.

Το θέμα δεν είναι να μην φτάσει ποτέ ο Κοροναϊός στην Ελλάδα , αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε , αλλά πως θα τον αντιμετωπίσουμε γιατί δεν είμαστε ούτε Ιταλία , ούτε Κίνα.

Είμαστε Ελλάδα με τις γνωστές αδυναμίες στον κρατικό μηχανισμό που μας κάνει περισσότερο ευάλωτους σε τέτοιους είδους καταστάσεις.

Η χώρα μας δυστυχώς δεν είναι για ακραίες καταστάσεις γιατί δεν έχει ούυτε τις υποδομές ούτε την οργάνωση ούτε την παιδειά για να τις αντιμετωπίσει.

Ο Υπουργός υγείας, ο Κικίλιας που είναι από τους πιο αξιόλογους υπουργούς της κυβέρνησηες του Μητσοτάκη μπορεί να λέει ότι είμαστε έτοιμοι και έχουμε λάβει όλα τα μέτρα αλλά δεν μπορεί να μας πείσει γιατί δεν είναι δυνατόν μέσα σε μία εβδομάδα να κάνουμε όλα αυτά που δεν έχουμε κάνει χρόνια τώρα.

 

Με πολύ κόσμο η προχθεσινή 15η Αλφαβητοπαρέλαση και πολύ καλή διάθεση όχι μόνο από τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και τον κόσμο που κατέβηκε στην Ομόνοια για να την παρακολουθήσει.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Καβαλιώτες απολαύσανε την 15η Αλφαβητοπαρέλαση και χορέψανε με την καρδιά τους.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12 :15 με το κίτρινο τραινάκι του Δήμου Καβάλας να διασχίζει την Ομόνοια και να ανοίγει τον δρόμο  για τα  Δημοτικά σχολεία που ακολουθήσανε και καταλήγανε στην κεντρική πλατεία.

Άντε και του χρόνου.

Φέτος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας  μένουμε Καβάλα και παιρνάμε καλά.

Δεν είναι μόνο οι εκπτώσεις που κορυφόνωνται στην αγορά αλλά και τα πολλά πάρτι και χάπενιγκ που θα γίνουν  κυρίως Παρασκευή και Σάββατο στο κέντρο της πόλης.

 

Εξελίξεις στις “ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ” με τον Κλεομένη να κάνει τα γλυκά μάτια στον Μελέτη !

Η φαντασία του σεναριογράφου του σήριαλ οργιάζει και τα δίνει όλα με τον  Κλεομένη να είναι έτοιμος “να το σιδερώσει το πουκάμισο “ του Μελέτη !!!

Να μας βγει  ο Κλεομένης φλαμίνγκο ρε παιδιά ;

Τελικά ο Μελέτης εξελίσσεται στον μεγαλύτερο μάγκα αφού “συρταρώνει” την Πηνελόπη και είναι έτοιμος να “συρταρώσει” και τον γαμπρό τον Κλεομένη.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Φέτος το τριήμερο της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ μένουμε Καβάλα και συμμετέχουμε και στο εορταστικό διήμερο που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Παρασκευή και Σάββατο.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης